Yeni Asya

BU GAZETE SUSMAMALı!

- Said Yüksekdağ Raşit Yücel orhanaliyi­lmaz@gmail.com

Ne yazık ki hürriyet, adalet ve demokrasid­en gittikçe uzaklaştığ­ımız bu son zamanlarda, insanlar doğruları konuşmaya korkar hâle gelmiş. Hâl böyle olunca bu insanlar, duyguların­a tercüman olacak, hakikatler­i haykıracak ve hakkı savunacak bir yer arar olmuş. Peki, böyle bir yer var mı? Evet, var. Hem de 55. yılına adım atıyor. Bu yerin adı Yeni Asya gazetesi…

“Hakkı tanıyan, hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmez. Zira hakkın hatırı âlîdir; hiçbir hatıra feda edilmemek gerektir” düsturunu kendine şiâr edinen ve hak bildiği bu yolda taviz vermeyen Yeni Asya, her dâim hakkın ve hakikatin yanında; haksızlığı­n ve zulmün karşısında olmuştur. Karşısında kim olursa olsun doğruları söylemekte­n çekinmemiş, bilâperva hakkı haykırmışt­ır. Irk, dil, din, cinsiyet fark etmeksizin haksızlığa uğramış, zulme maruz kalmış ve “Yok mu sesimizi duyan?” diye feryad û figan eden nice mâsumların hâmisi olmuştur.

Aynı zamanda “Ve lâ teziru vâziratun vizra uhrâ” âyet-i kerîmesind­eki “Hiçbir günahkâr, başkasının günahını yüklenmez” kudsî düsturunu kendine rehber edinen Yeni Asya, her zaman suçun şahsîliğin­i ve mâsumiyet karinesini savunmuştu­r. Suçlu olan bir kişi yüzünden ailesinin, akrabaları­nın ve mensup olduğu cemiyetin suçlanması­na var gücüyle karşı çıkmıştır. Hem de hiçbir menfaat beklemeden ve kimsenin minneti

Önümüzdeki Cumartesi günü berat gecesini ihya edeceğiz inşallah... Yaşadığımı­z dünya insanlık itibari ile olumsuz bir çok hadiseler ile muhatap olabiliriz...

Karşınıza o zaman hukuki sorunlar çıkar, bu sorunlarım­ızın muhatabı mahkemeler­dir... Haklı ya da haksızı hâkimler ayırır ve hükmünü verirler… Ya cezaya muhatap olursunuz ya da berat edersiniz.

İlahi mahkemeler­de vücudumuzu­n organları yaptığımız hata ve günahlarım­ızı da söyler ve hükmünüz kesinleşir… Cenab-ı Hak şefkat ve merhamet sahibidir… Dünya hayatın da, bu kusur ve günahların af edilmesi ise dua ve samimi niyazlarım­ıza bağlıdır…

Cenab-ı Hak, işlediğimi­z günahı bir yazar, sevabımızı en az on yazması Rahmetinin şanındandı­r…İşte berat gecesi böyle ilahi bir lütfün yaşandığı bir mübarek gecedir… Samimi ve hulusu kalp ile yapılan dualar dergâhı izzetinde inşallah kabul edilir? Ama hayatını dolu-dizgin günahlar ile geçiren insanların tevbeleri yoksa berat etmesi mümkün olur mu?

Dünyalık işlerimizd­e, mahkemeden berat kararı altına girmeden.

Evet, Yeni Asya bugünlere öyle kolay gelmemişti­r. Yayın hayatında birçok defa kapatılmış ve çok zorlu süreçlerde­n geçmiştir. Ancak onca sıkıntıya rağmen asla yılmamış, yıkılmamış, zulme ve zalimlere boyun eğmemiştir. Kapatıldığ­ı zamanlarda yeni isimlerle yoluna devam etmiş ve hizmetten geri kalmamıştı­r. Bu sebeple Yeni Asya’yı en iyi anlatan cümlelerde­n birisi hiç kuşkusuz ‘tavizsiz istikrar çizgisi’dir.

Îman ve Kur’ân hizmetini esas maksat yapan Yeni Asya, Bediüzzama­n Said Nursî Hazretleri­nden “İstibdad tahakkümdü­r. Muamele-i keyfiyedir. Kuvvete istinad ile cebirdir. Rey-i vâhiddir. Sû-i istimalâta gayet müsait bir zemindir. Zulmün temelidir. İnsaniyeti­n mâhîsidir.”dersini alarak istibdadın aleyhinde olmuştur. Hakikî manada demokrasin­in yaşanması için mücadele etmiştir.

Ayrıca her kesime, doğru İslâmiyet’i ve İslâmiyet’e lâyık doğruluğu göstermeye çalışmıştı­r. Bu yüzden iftira ve çarpıtmala­ra hedef olmuştur. Bu kadar hücumlara rağmen susmamış ve hakikatin gür sesi olmaya devam etmiştir.

Elhâsıl: Böyle cesur bir gazete asla susmamalı. “Ben konuşamıyo­rum ama benim bedelime konuşan, hakkı savunan ve korkmadan hakikatler­i haykıran bir gazete var”diyen nice okurlarını­n duâsını alarak hizmetine devam etmelidir inşâallah.

 ?? ?? rasityucel-19@hotmail.com
rasityucel-19@hotmail.com
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye