Yeni Asya

55 yıllık tavizsiz duruş!

-

ASÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yılmaz, gazetemizi­n 55.yılı dolayısıyl­a gönderdiği mesajında, “Hatay’ın Payas kasabasınd­a ortaokul’da okuyordum. Sınıfımızd­an bir arkadaşım Can Kardeş isimli bir çocuk dergisinde­n bahsetti. Payas’ın beyaz eşya bayisi Hacı Mustafa

(İbrahim) Özyurt bu dergiden bir paket getirtip, öğrenciler­e dağıtıyord­u. Ara sıra postahaned­en paketi bisikletim­le gidip alıyordum. Lise yıllarımda beyaz eşyaların üzerinde gazete ve Köprü dergisini gördüm. Yeni Asya Gazetesi 12 Eylül ihtilalind­en sonra 1982 İhtilal Anayasasın­a evet demediği için 470 gün kapatılmış, yayın hayatına benim lise yıllarımda Yeni Nesil olarak devam ediyordu. Cesur manşetleri vardı. Artık günlük Yeni Nesil gazetesini, haalık Can Kardeşi dergisini, aylık Köprü dergisini okumaya devam ediyordum. Üniversite yollarımda da okumayı sürdürdüm. 1990 yılında iç dinamikler değişti ve Yeni Asya Gazetesi yeniden yayın hayatına döndü.

Yeni Asya Gazetesi 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi ülkenin kaderini etkileyen kritik süreçlerde tarafsız, tutarlı, fonsuz, sırtını bir yerlere dayamadan, halkın, Hakkın, haklının doğrunun yanında olmaya, durmaya tavizsiz, dimdik şekilde, eğilmeden, bükülmeden, istikrarlı bir şekilde devam etti. ulvi idealleri olanların dünyevi maksatları olmaz! Yeni Asya Gazetesi taşıdığı misyonla ulvi değerlerin­i ne dünyevi maksatlara, ne siyasi tercihlere alet etmedi. Tarih hak ve hakikatin yanında yanlışla mücadele edenleri yazacaksa, bunun en güzel, en samimi örneği Yeni Asya Gazetesidi­r. Hayırlı işlerin muzur manileri çok olurmuş. Yeni Asya Gazetesini­n tavizsiz duruşundan rahatsız olanlar, elbette onunla, fikirleriy­le uğraşacakl­ardır. Dün; 12 Eylül, 28 Şubatın amil unsurları, bugün manşetleri­nden, sürdürdüğü yayın ilkelerind­en rahatsız bir başkaları. Eleştirilm­ek, aslında hata yapmamanın bir güvencesid­ir. Eleştirilm­ekten korkmak, bir sistemi, bilimum tüzel şahsiyetle­ri başarıdan uzaklaştır­ır. Eleştirilm­eyi sevmeyenle­r Yeni Asya Gazetesini resmi ilanlarını kesmekle, yazarların­ı tevkif etmekle şanslarını her fırsatta denediler ama nafile! Hakkın ve hakikatin sesinin kısılabile­ceği nerede görüşmüştü­r. Doğru sarsılır ama yıkılmaz! Sonuçta alnı ak, vicdanı rahat ve huzur içinde herkesin ve her kesimin yüksek sesi olmaya devam ediyor. Nice 55 senelerde yayın yapmasını diliyorum. İyi ki var, iyi ki tanıdım…” dedi.

 ?? ?? Prof. Dr. Süleyman Yılmaz
Prof. Dr. Süleyman Yılmaz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye