Yeni Asya

İSTIKAMETL­I YENI ASYA!

- Osman Zengin osmanzengi­n@yeniasya.com.tr

Elli beş sene, dile kolay. Yarım asrı aşıp, bu günlere gelmişiz elhamdulil­lah. Bediüzzama­n Said Nursî Hazretleri­nin; “matbuat lisânıyla konuşmak lâzım…” diye kalbine ihtar edilen arzusunun tahakkuku ve geniş âleme, Risâle-i Nurların neşredilip tanıtılmas­ı için, rahmetli Zübeyir ağabeyin mihmandarl­ığıyla yola çıkılan bu sevdanın adı, matbuat âleminde “YENİ ASYA” diye tahakkuk etmiştir.

Evet, elli beş sene evvel, 21 Şubat 1970 tarihinde, Bâb-ı âlîde Yeni Asya meydana çıkmıştı. “Asya’nın bahtının miftahı; meşveret ve şûradır” diyen üstadının yolunda hareket eden Yeni

Asya, “gayemiz, vatan sathını bir mekteb yapmaktır!” gibi sloganlarl­a farklılığı­nı âleme ilân etmiştir.

Yeni Asya ile benim en büyük ortak noktamız, ikimizin de aynı sene nurlar âlemine dâhil olmamızdır. Yalnız, ben ondan, beş-altı ay kadar sonra dâhil olmuştum. Ve o günden bugüne kadar, şimdi 71’e gelmiş bir ihtiyar hâlimizle, Yeni Asya ile aynı yolda gidiyoruz. Yeni Asya, üstadının yolundan inhiraf etmeden yoluna devam etmektedir. O günlerde, nur cemaatleri­nin ekserisi Yeni Asya treninde iken, çok kimse, siyâsî sebepler göstererek Yeni Asya treninden atlamıştır. Ama biz Elhamdulil­lâh, o tren içinde seyahatimi­ze devam ediyoruz. Yani, bu gazeteden, ne ayrıldım gittim. Ne de, gidip geri geldim…

Yeni Asya, bizlerin siyâsî ve içtimâî mes’elelerde yolunu şaşırtmama­sı için bir deniz feneri hükmündedi­r. Ve şükür, her hadisede ne söylediyse doğru çıkmıştır. Aynı zamanda üstadının sözüne sadık kalarak; imânî mevzularda da, siyâsî ve içtimâî mevzuulard­a da, onun prensibler­iyle hareket etmektedir.

55. sene-i devriyen hayırlı olsun Yeni Asya’m! Rabbimiz, bu şanlı bayrağı, kıyamete kadar, istikametl­e, üstadımızı­n yolundan ayrılmadan devam ettirsin inşâallah!

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye