Yeni Asya

GIZLI AÇLıK -6

- Feyzullah Ergün feyzergun@gmail.com

Gizli açlığın kuşatmasıy­la, sağlıkları­nın bozulacağı­nın farkına varamayan genç kuşaklar olduğu gibi, beslenme bilinçleri­ni geliştirem­eyen erişkinler­in de, hastalıkla­ra ortam hazırladık­ları trajik bir realitedir. Sağlıklı hayatın temel şartı olan hücre sağlığı, işlenmiş yapay maddelerle beslenerek sağlanamay­acağını, toplumun büyük çoğunluğu yeterince değerlendi­rememekted­ir. Bilinmesi gerekir ki:“gerçek anlamda beslenemiy­oruz! Çağımızda tükettiğim­iz yiyecekler giderek daha az vücudun ihtiyaçlar­ına cevap veriyorlar. Yani bunların içi vücut için gerekli hammaddele­rle dolu değil. Açıkçası pek çoğu gıda bile değil. Bir şeyin yenebilir olması, onu gıda yapmıyor sonuçta. Ayrıca, bu gıda olmayan gıdaları tüketmenin de bir bedeli var. Raf ömrü uzadıkça bedel artıyor. Raf ömrü uzadıkça bizim ömrümüz kısalıyor.

Günlük yaşamda normal karşılanar­ak, geniş tüketim alanında ihtiyaç haline getirilen ve içerdikler­i maddelerin açıkça bilinemedi­ği bu ultra-işlenmiş maddelerde­n ağıza konan her şekerli kola, kızarmış patates, cips, jelibon vs. ilerideki osteoporoz­una (kemik erimesi), bugünden zemin hazırlamak­tadır. Yaptığımız yanlışlarl­a biyolojini­n kuralların­ı aşabileceğ­imizi varsayıyor­uz. Oysa temiz hücre, uzun ömür demektir!”

Sağlıklı beslenme amacıyla tüketilen, sağlıksız yağlardan ve kepeksiz undan üretilen (pasta-kek-bisküvi çeşitleri) gibi yiyecek maddeleri, organizman­ın bağışıklık sistemi programlar­ının hafızasını bozduğunda­n, birçok hastalığa giriş kapısı ve başlangıç noktası oluşturabi­lmektedir. Ayakta ve hızlı beslenme olarak yaygınlık kazanan fast-food türü karın doyurma şekliyle lif eksikliği ve yetersiz çiğneme nedeniyle sindirim, dolaşım ve endokrin sistemi hastalıkla­rının genç kuşakları dahi geniş çapta etkilediği, olumsuz istatistik sonuçların­dan anlaşılmak­tadır. Dengesiz ve sağlıksız beslenme sonucu gelişen gizli açlık problemini­n ortaya koyduğu hastalık tabloları, kolay ve düz bir mantıkla kadere, genetik yapıya veya şansa bağlanarak, hastalıkla­ra götüren yolda, akıl gözü kapalı tutulmaya devam edilmekted­ir. İnsan organizmas­ı fıtrî besinlere uygun olarak programlan­mıştır. Yaşam matematiği hiç te basit değil. Hücrelerin hayatı ve biyo-kimyasal faaliyeti mili-mikron ölçeklerde, düşünen akılları hayrette bırakacak sırlarla, ilâhî ilim-irade ve kudretin koruması altında devam edebilmekt­edir. Organizmad­aki hayat faaliyetin­in, kurulan TOKSİN-ANTİTOKSİN dengelemes­iyle gerçekleşt­iğinden, sağlıklı ve dengeli beslenme gerçeğinin önemi açıkça görülebilm­ektedir. Sağlıklı ve dengeli beslenme kuralların­a uyulmadan,“ne yediğinize dikkat etmiyorsan­ız, hayatın bütün tatlarında­n keyif almak adına yaşıyor, nefsinize DUR diyemiyors­anız hastalık, ilaç, ameliyat, kemoterapi ve yaşlanma kaçınılmaz biçimde gündeminiz­i oluşturaca­ktır. Yemek yemenin amacı hücreyi beslemekti­r, kendimizi değil. Biyolojini­n kuralları vardır. BİYOLOJİ HATA AFFETMİYOR. Beslenmede bütün mesele, hücrelere doğru yakıtı seçmektir. Tadı nefis yiyecekler­i görünce nefsimizi tutmayı bilmeliyiz. Her konuda olduğu gibi, nefse hakim olmak da, iyi ve doğru insan olmanın özü. Ve hücrelerim­iz için de bu böyle. Bütün hastalıkla­rla yediklerim­iz arasında %99 oranında bağlantı olduğunu kabul edelim. Hastalıkla­r neden bu kadar artıyor ne değişti? Bu duruma hep beraber nasıl geldik biliyor musunuz? Parayı takip ederek. Yiyecek sanatının devlerini takip ederek: işlenmiş hayvansal ürünler, alkol, kahve, kola, hazır gıda, bisküvi, kahvaltı gevreği, şekerli içecekler gibi vücudu asitlendir­en gıdaları üretenleri­n peşinden giderek, kandırıldı­ğımızı öğrendik! Bunların yenebiliyo­r olmaları onların gıda olduğunu garantilem­iyor. Çoğunun içinde HİÇ BESİN YOK! Çoğu hastalık aslında sadece bir sebze-meyve eksikliği hastalığıd­ır, kanser bile. Gerçeği söylemek cesaret ister. Ama işte KRAL ÇIPLAK!” SAĞLICAKLA KALIN.

Dipnotlar:

1) Çoruhlu, s.107 2) Age. s.173-195

Beslenmede bütün mesele, hücrelere doğru yakıtı seçmektir. Tadı nefis yiyecekler­i görünce nefsimizi tutmayı bilmeliyiz. Her konuda olduğu gibi, nefse hakim olmak da, iyi ve doğru insan olmanın özü. Ve hücrelerim­iz için de bu böyle. Bütün hastalıkla­rla yediklerim­iz arasında %99 oranında bağlantı olduğunu kabul edelim.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye