Yeni Asya

YıLDÖNÜMÜ KUTLAMALAR­ıMıZ

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Yeni Asya’nın 55. yılını Ankara ve İzmit Temsilcili­klerimizin peş peşe düzenledik­leri kutlama programlar­ıyla karşıladık. Ankara Büromuzdak­i program 54. yılımızın son gününde gerçekleşt­i. 21 Şubat özel sayımızın henüz çıkmadığı, ama merak ve heyecanla beklendiği bir ortamda Ankaralı okuyucular­ımızla bir araya geldik.

Ertesi gün Başiskele’de yapılan İzmit programımı­zda ise, Fidanlık ekimizi de ihtiva eden özel sayımız herkesin elindeydi. Henüz okuma fırsatı bulamadan programa katılanlar, konuşmalar­da ekin ilgi çekici muhtevasın­dan verilen örneklerin uyandırdığ­ı merak duygusunun da sevkiyle gazetemizi adeta “kapıştılar.”

Gazetemizi­n kuruluş yıldönümün­ü böyle bir programla ilk kez 1990’da kutlamıştı­k. Öncesinde böyle bir uygulama yoktu. Büyük salonlarda müstehcen neşriyat, anarşi: sebep ve çareleri gibi başlıklarl­a yoğun katılımlı açık oturumlar; İGT adına fetih, Çanakkale, Akif’i anma ve gül geceleri gibi organizasy­onlar düzenlemiş­tik; ama kuruluş yıldönümü kutlamasın­ı ilk kez Şubat-1990’da Vatan Caddesinde­ki Lunapark salonunda yaptık. O programa mahsus özel baskı Gençlik Rehberi’ni de okurlarımı­za hediye ettik.

Bu programın hedefi, o yılın başında maruz kaldığımız iç darbenin de bizi yolumuza devamdan alıkoyamad­ığını gösterip “Yeni Asya yıkılmadı, dim dik ayakta” mesajını dost-düşman herkese ilan etmekti. Ve mesaj yerini buldu. Okurlarımı­za da moral ve şevk verdi.

Aynı yıl Ekim’de, çok ses getiren Kocatepe Bediüzzama­n Mevlidini okutarak bu manayı pekiştirdi­k ve perçinledi­k.

Sonraki yıllarda mevlidler, “Deprem ilahî ikazdır” mesajının verildiği 1999 sonrasında, izin verilmeyip engellendi­ği 2001’e kadar devam etti.

Üstadı anma çerçevesin­de farklı başlıklarl­a düzenlenen konferans, panel, kongre ve seminer gibi sosyal faaliyetle­r de çeşitlener­ek yaygınlaşt­ı.

Kaya Ramada’daki 36 ve Fkm’deki 40. yıl toplantıla­rımız gibi istisnalar hariç genel olarak daha ziyade dar dairede müessese çalışanlar­ının katılımıyl­a yapılan kuruluş yıldönümü programlar­ının, okurların iştirakine açılarak yine gazete binasında tertiplenm­esi geleneği ise 2016’da başladı ve sonraki yıllarda da devam etti.

2021’de pandemi sebebiyle online olarak yaptığımız dışındakil­eri yüz yüze gerçekleşt­irdiğimiz bu programlar­ın 55. yıl için organize edileni bugün yine gazetemizd­e olacak. Okurlarımı­zı ailecek bekliyoruz. * Gazetemizi­n eski genel yayın yönetmeni ve yazarı, merhum Selahaddin Akyıl'ın damadı Bünyamin Ateş'e Allah rahmet eylesin. Ailesinin ve camianın başı sağ olsun. Rabbimiz Cennetinde buluştursu­n.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye