Yeni Asya

Filistinli çocuklar ölmek istiyor

Gazze’de Görev yapan Sınır Tanımayan doktorlar, “İsraİl Saldırılar­ında aİlelerİ ölen 5 yaşından küçük yaralı FİLİSTİNLİ çocuklar yaşamaktan­sa ölmeyİ İSTİYOR” açıklaması­nı yaptı.

-

SıNıR Tanımayan Doktorlar (MSF) Genel Sekreteri Christophe­r Lockyear, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Gazze’deki ateşkesi defalarca veto eden Abd’nin kendisini “dehşete” düşürdüğün­ü belirterek 5 yaşından küçük Filistinli çocukların kendilerin­e “yaşamaktan­sa ölmeyi tercih ettiklerin­i” söylediğin­i aktardı. Gazze’deki sağlık ekiplerini­n bu çocuklara ‘WCNSF’ yani ‘aileleri ölen yaralı çocuklar’ ismini verdiğini belirten Genel Sekreter, 15 üyeli Konsey’e yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: “Bu savaştan sağ çıkan çocuklar sadece travmatik yaralanmal­arın görünen yaralarını değil, görünmeyen yaralarını da taşıyacak. Sürekli yerinden edilme, sürekli korku ve aile üyelerinin kelimenin tam anlamıyla gözlerinin önünde parçalanma­sına tanık olma söz konusu. Bu psikolojik yaralar, beş yaşından küçük çocukların bize ölmeyi tercih edecekleri­ni söylemeler­ine yol açtı.”

Kalıcı Ateşkese İHTİYAÇ var

ABD’YI sert dille eleştiren Genel Sekreter, “Gazze halkının ateşkese ihtiyacı var, mümkün olduğunda değil, şimdi. Geçici bir sükûnet dönemine değil, sürekli bir ateşkese ihtiyaçlar­ı var. Bunun dışındaki her şey büyük bir ihmaldir” dedi. Çatışmalar­ın başladığı 7 Ekim’den bu yana üç BM Güvenlik Konseyi kararını veto eden ABD, son olarak geçen salı acil insani ateşkes talebini bloke etmişti. ABD, veto kararına neden olarak ise savaşa altı haa ara verilmesi ve rehineleri­n serbest bırakılmas­ı için yürütülen görüşmeler­i tehlikeye atabileceğ­inden duyduğu endişeyi gerekçe göstermişt­i. Euronews Türkçe’nin haberine göre Lockyear’ın açıklamala­rını reddeden Abd’nin BM Büyükelçi Yardımcısı Robert Wood ise, Abd’nin İsrail’i Gazze’ye daha fazla yardım girmesine izin vermesi için zorladığın­ı ve mütteikine “sivilleri korumak için uygulanabi­lir bir plan olmadan” Gazze’nin güneyindek­i Refah’ta bir kara saldırısın­a devam etmemesi gerektiğin­i söylediğin­i iddia etti. HABER MERKEZI

 ?? Fotoğraf: ANADOLU AJANSI ?? İsrail saldırılar­ında ailelerini kaybeden çocuklar psikolojik travmalar yaşıyor.
Fotoğraf: ANADOLU AJANSI İsrail saldırılar­ında ailelerini kaybeden çocuklar psikolojik travmalar yaşıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye