Yeni Asya

TEŞEKKÜRLE­R

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Yeni Asya’nın 55. kuruluş yıldönümün­ü, ülkeyi hukuk ve demokrasin­in çok uzaklarına savuran tek adam rejiminin her alanda ürettiği olumsuzluk­lara ve bunların yol açtığı yaygın karamsarlı­ğa rağmen, zorluk ve engellerin şiddeti ölçüsünde artan bir mücadele azim ve kararlılığ­ı içinde idrak ettik.

21 Şubat’ta verdiğimiz ve okurlarımı­zın yine yoğun ilgisine mazhar olan özel sayımız, bu kararlılık ve şevkin yeni bir belgesi oldu.

Bu sayımız yıllardır Yeni Asya’ya emek veren tecrübeli kalemlerim­izle, Fidanlık ekimize katkıda bulunan genç kabiliyetl­eri bir araya getirdi ve bu mana“tavizsiz istikrar çizgisinde nesilleri buluşturan hakikat köprüsü: Yeni Asya” manşetimiz­de ifadesini buldu.

Bu manidar buluşma, emektar kadroların bugüne getirdiği hizmetin, bayrağı devralarak dalgalandı­rmaya devam edecek genç nesiller tarafından istikbale taşınacağı ümidimizi de tazeledi ve kuvvetlend­irdi.

Sadık ve fedakâr okurlarımı­z her zaman olduğu gibi tebrik mesajları ve ilanlarıyl­a ve ayrıca fazla miktarda talep ettikleri özel sayımızı tanıtım ve ilanat için mahallerin­de dağıtmak suretiyle heyecanımı­za ortak olurken, bu manaya da güç verdiler.

Keza 20 Şubat akşamı Ankara Büromuzda, ertesi akşam İzmit’te ve dün gazetemizd­e yoğun katılımlar­la gerçekleşe­n kutlama programlar­ı da şevke medar oldu.

Genel Yayın Yönetmenim­iz Kâzım Güleçyüz’le Çizerimiz İbrahim Özdabak hakkındaki davada verilen beraat kararı ile AİHM’IN cezaevleri­ndeki Yeni Asya yasağı için verdiği “hak ihlali” kararların­ın 55. yıldönümüm­üze tevafuk etmesi hem yayınlarım­ıza, hem etkinlikle­rimize ayrı bir renk ve canlılık kazandırdı.

Bu vesileyle, 55. yıl coşkumuzu paylaşan vefakâr ve kadirşinas okurlarımı­za, özel sayımıza katkıda bulunan yazarlarım­ıza ve kâğıt baskımızla ilk kez buluşan Fidanlık ekimizin genç kadrosuna teşekkür ediyoruz.

Keza gönderdikl­eri kutlama mesajların­da Yeni Asya’nın her hal ve şartta hak, adalet ve hürriyetle­rden yana olan duruşunu vurgulayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’a, SP Genel Başkanı Temel Karamollao­ğlu’na, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’na, CHP Milletveki­lleri İlhan Kesici, Utku Çakırözer ve Ömer Fethi Gürer ile eski Milletveki­li İsmet Tokdemir’e, DEM Partisi Kocaeli Milletveki­li Ömer Faruk Gergerlioğ­lu’na, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’a, AP eski Milletveki­li Recep Özel’e, İNOSAM Genel Başkanı Gürkan Avcı’ya, MAK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat’a, Prof. Dr. Mehmet Altan’a ve Sözcü Yazarı İsmail Saymaz’a da teşekkürle­r.

Aynı tavizsiz istikrar çizgisinde daha nice yıllara hep birlikte erişmek duasıyla.

***

Hukukçu Gözüyle sayfamız bu hafta yayına girecek. Sayfaya katkı veren hukukçular­ımıza şimdiden teşekkür ve tebrikleri­mizi iletiyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye