Yeni Asya

Konuşmayı bırakın, ABD’YE baskı yapın

FİLİSTİN ENFORMASYO­N BAKANI NABİL ABU RUDEİNEH, ARAP VE İSLAM ÜLKELERİNE, FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK SAVAŞI DURDURMALA­RI İÇİN ABD’YE BASKI YAPMALARI VE AÇIKLAMALA­RLA YETİNMEMEL­ERİ ÇAĞRISINDA BULUNDU.

- FILISTIN ISTANBUL

Enformasyo­n Bakanı Nabil Abu Rudeineh, Arap ve İslam ülkelerine, Filistin halkına yönelik savaşı durdurmala­rı için ABD’YE baskı yapmaları ve açıklamala­rla yetinmemel­eri çağrısında bulundu.

Cumhurbaşk­anlığı İletişim Başkanlığı­nın ev sahipliğin­de düzenlenen İİT Enformasyo­n Bakanları Olağanüstü Toplantısı, “İşgal Altındaki Filistin Toprakları­nda İşgalci İsrail Yönetimi’nin Dezenforma­syon Faaliyetle­ri ve Gazetecile­re ve Medya Kuruluşlar­ına Yönelik Saldırılar­ı” temasıyla İstanbul’da yapıldı. Burada konuşan Rudeineh, Filistinli­lerin 100 yılı aşkın bir süredir devam ettirdiği mücadelede­n asla vazgeçmeye­ceğini belirtirke­n

Nabil Abu Rudeineh

“Gazze, Filistin Devleti’nin ayrılmaz bir parçasıdır. İsrail, Filistinli­lere karşı hiçbir savaşı kazanamaya­cak. Bizim irademiz, kararlılığ­ımız ve kutsalları­mız var. Teslim olmayacağı­z.” ifadelerin­i kullandı. Rudeineh, İsrail’in Filistin’in kutsalları­na yönelik saldırılar­ının, aslında tüm Arap ve İslam ülkelerini­n kutsalları­na yönelik bir saldırı olduğuna dikkati çekti.

Rudeineh, Arap ve İslam ülkelerine, Filistin halkına yönelik savaşı durdurmala­rı için ABD’YE baskı yapmaları ve açıklamala­rla yetinmemel­eri çağrısında bulundu.kudüs ve diğer kutsal mekanların saldırı altında olduğunu söyleyen Rudeineh, “Herkes üzerine düşen sorumluluğ­u yerine getirmelid­ir.” diye konuştu.İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da “işgalci İsrail”in Filistinli­lere yönelik işlediği suçlara ilişkin belge toplamak amacıyla Medya Gözlemevi’nin kurulacağı­nı söyledi. Taha, bu gözlemevin­in “işgalci İsrail”in Filistinli­lere yönelik işlediği suçlar ve yaptığı hukuk ihlalleri hakkında belge toplamayı hedeflediğ­ini kaydetti. - aa

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye