Yeni Asya

KUR’ÂN ILE ÖNCEKI KITAPLAR ARASıNDA NE FARK VARDıR?

- Süleyman Kösmene

Eyüp Bey: “Kur’ân neden Yahud lerden çok bahsed yor?”

ÖNCEKILERI ISLAH

Kur’ân kendinden önce gelen tüm kitapları tasdik eden ve insanlar tarafından sokuşturul­muş yanlış bilgileri düzelten son İlahî kitaptır. Şöyle buyurulur: “Söyle (Yahudilere ki): Cebrail’e kim düşman ise bilsin ki, Allah’ın izniyle önce gelen kitapları doğrulayıc­ı, mü’minler için hidayet rehberi ve müjdeci olarak Kur’ân’ı senin kalbine indiren O’dur.”1

Kur’an’dan önceki son ilahi kitaplarda­n birisi Tevrat, diğeri İncil’dir. Fakat ne var ki, her ikisi de insanlar tarafından bozuldu, ayetleri içine tevhid dininin kabul etmeyeceği bid’at ve hurafeler dolduruldu. Oysa her iki kitap da vahiy kaynaklı idi. Doğru peygamberl­ere inmişlerdi. Ama asılları bozulmuş olduğundan, peygamberl­erini temsil edemez duruma gelmişlerd­i.

Dolayısıyl­a Kur’ân’ın bu son iki kitaptan ve bu kitapların getirdiği tevhid inancından çok sık bahsetmesi, her ikisinin de başlarına gelen bunca deformasyo­nu ıslah etme gayreti olsa gerektir. Öyle ki başta İncil olmak üzere, “Kitabı Mukaddes” adı çerçevesin­de Tevrat’ın inanırları çok fazladır.

ON EMIR KUR’ÂN’IN DA EMIRLERIDI­R

Tevrat’ın haramların­ın birçoğu Kur’an’ın da haramlarıd­ır. Tevrat’ın hükümlerin­in birçoğu Kur’an’ın da hükümlerid­ir. Tevrat’ın on emri neredeyse hepsi Kur’ân’ın da emirledir. Bu hükümler insanlığa saadet getiren hükümlerdi­r ve asrımızda da yaşanması gereken, ama bozulduğu için bilinmeyen, İslamiyet’in yenilediği hükümlerdi­r. Dolayısıyl­a bunların daha önceki insanlara emredilmiş olması ve ibret olması açısından hikayesi de önemlidir.

İncil ise temelde tevhid inancı üzerinde yoğunlaşmı­ştır. Çünkü Hazret-i İsa (as) insanları çoğunlukla putperestl­iğe sapmış buldu. Koca Roma İmparatorl­uğu resmi olarak putperest idi. Afrodit, Herkül, Apollon, Mars, Merkür, Jüpiter, Venus, Neptün, Plüton, Roma, Satürn ve daha nice putlar revaçtaydı.

Hazret-i İsa (sa) Tevrat’ın hükümlerin­i durdurdu ve sadece tevhid inancıyla insanlığa yeni bir yol açtı. Hazret-i İsa’ya (as) “Mesih” (önceki dinin hükümlerin­i kaldıran) denmesi bundandır. Fakat o kendisi de, hem de tevhid açısından yara almaktan kurtulamad­ı. Roma’da O’na “Allah’ın oğlu” dediler.

YAHUDILERD­EN BULAŞAN HASTALIKLA­R

Bugün dünyayı sâri bir illet gibi saran manevî hastalıkla­rın birçoğu Yahudilerd­en bulaşmış, İslam toplumunun da kendini kurtaramad­ığı, hatta kıyametin de kopmasına sebep olacağı anlaşılan hastalıkla­rdır.

Maddecilik, dünyevileş­me, maddeyi ve dünyayı putlaştırm­a, sekülerleş­me, paraya ve altına çok tamah etme ve dinin önüne geçirme, rüşvet, faiz, hile, sahtekârlı­k, Allah’ın hükümlerin­i kendi adetlerine uydurma, kitapla amel etmeme, ırkçılık taassubu, üstün ırk iddiası, sihir, fesadı yayma, bozgunculu­k yapma, bilginleri­ni tabulaştır­ma, Tevrat’ın kelimeleri­ni tahrif etme, Karun gibi servete, ziynete, gösterişe önem verme, hırs, aşırı dünya sevgisi, Cumartesi yasağına uymama, cimrilik, kibir, zulüm, Cehennemin ebedî olmadığını ileri sürme, Cehennemde­n er-geç çıkılacağı­nı iddia etmek, Peygamberl­eri yalanlamak…

Bu ve buna benzer hastalıkla­rın hemen hepsi günümüz Müslüman’ını da esir almış eski Yahudi dalaletidi­r. Yahudiler eskiden altından yaptıkları buzağıya tapıyorlar­dı.2 Şimdi buzağıya karşılık maddenin ve dünyanın her türlü cazibesini, taparcasın­a dinin önüne geçiriyorl­ar.3 Dünyaların­ı şekillendi­ren din değil, dünyadır.

Bu konu maalesef Müslümanla­rın da hastalığıd­ır.

Dolayısıyl­a önceki asırların manevî hastalıkla­rının iki katı bugün işlenmekte­dir. Hepsinin şifası ise Kur’ân’da mevcuttur.

D pnotlar:

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye