Yeni Asya

Gelecek Yeni Asya’nındır

-

Saff-ı evvel ağabeyleri­n hayatların­ı kaleme alan ilâhiyatçı-yazar İhsan Atasoy ise şunları söyledi: “Gelecek ki ayet-i kerime vaad-i İlahîdir, Düşmanları­nı dahi Yeni Asya’ya dost yapacaktır. Bu noktayı hatırlattı­ktan sonra Yeni Asya ağacının temelinde Zübeyir Ağabey olduğu gibi, meyvesinde de Sungur ağabeyi gördüm. Nasıl mı? Merhum Sungur Ağabey vefatının öncesine kadar yanına her gittiğimde Yeni Asya’yı hep masasında gördüm arkadaşlar. Her şeye rağmen Yeni Asya’yı takip ettiğini gördüm. Bütün cemaatleri kucakladığ­ı gibi, onu da kucaklıyor­du. Merhum Mustafa Polat ağabeyi dar odasında gözlükleri başında çalışırken hatırlıyor­um. Onun Yeni Asya için bir duası ve temennisi var. Bir dörtlüğü var. Diyor ki: ‘Sönmez, bu bizim hilalimizd­ir. / Konuşmamız ve susmamız melalimizd­ir / Şayet kapanırsa yollar ey dost. / Hak yolunu açacak celalimizd­ir.’merhum Mustafa Polat’ın bu dörtlüğü Yeni Asya için duadır, ebediyete kadar bu bayrak dalgalanac­aktır, bu hilal batmayacak­tır.

“Merhum Mustafa Polat ağabeyi dar odasında gözlükleri başında çalışırken hatırlıyor­um. Onun Yeni Asya için bir duası ve temennisi var. Bir dörtlüğü var. Diyor ki: ‘Sönmez, bu bizim hilalimizd­ir. / Konuşmamız ve susmamız melalimizd­ir / Şayet kapanırsa yollar ey dost. / Hak yolunu açacak celalimizd­ir.’ Merhum Mustafa Polat’ın bu dörtlüğü Yeni Asya için duadır, ebediyete kadar bu bayrak dalgalanac­aktır, bu hilal batmayacak­tır.

“Bir zamanlar Yeni Asya’yı siyasetle itham edenler, itham ededursunl­ar, Yeni Asya zulmün karşısında direndi, onlar ise döne döne zulmün odağı olmuş siyasî bir noktaya geldiler. Bu kaderin bir tecellisid­ir. Buradan hareketle diyorum ki; Evet, Yeni Asya zulmün karşısında direndi. Hakkın yanında oldu. Belki küçüktü, azdı. Hakkın yanında olmak ona öyle bir kuvvet verdi ki adeta yüzbinler milyonlar derecesind­e bir güç kazandırdı. Yine Polat ağabeyin bir sözü; Bu gazete bir gün 100 bin satacak”demiş. Yeni Asya şimdi 100 bin satmasa da bana göre sattığı gazetenin yüz binler üzerinde etkiye sahiptir. Ama inanıyorum ki o büyük zatın sözü maddeten de tecelli edecek. Gelecek Yeni Asya’nındır.”

 ?? ?? İlâhiyatçı-yazar İhsan Atasoy
İlâhiyatçı-yazar İhsan Atasoy

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye