Yeni Asya

KARDEŞIM RıDVAN ALADAĞ ANıSıNA...

- Nail Aladağ

Sevgili kardeşim! en de her fâni gibi bu imtihan dünyasında­n sınavını vererek, bizlerden önce asıl evin olan ahirete gittin. Oraya daha önce giden senin bir büyüğün olan Ferhat ağabeyine, anneme, babama, dedene, ninene, Allah Resulü (asm) ve diğer bütün peygamberl­ere, sahabelere, ehl-i iman kardeşleri­ne kavuştun. Biz seni 52 yıllık ömrün boyunca, hakperest, helâl rızık peşinde koşan, Allah’tan korkan, istikamett­en zerrece ayrılmayan, çocukların­a haram lokmadan korkan, titreyen bir baba, bir eş olarak bildik. Sen ki 11 kardeşin en küçüğü olarak berzah âlemine gittin. Orada inşallah bizleri bekleyecek­sin. Rabbim geçen sene, yani 2023 yılının Berat Gecesinde, senin 2024 Berat Gecesi arifesinde, mübarek cuma gecesinde huzuruna alacağını meleklere yazdırmış. Mübarek Şaban’ın cuma gecesi ve Berat gecesi hürmetine, Rabbim sana inşallah Berat diplomasın­ı vermiştir. Şunu da biliyoruz, helâl rızık peşinde koşan kul, kazada, denizde, hastalıkta­n, acıdan, karın ağrısından vefat ederse, manevi şehit hükmünde olur, senin şehit olduğuna inanıyoruz.

Sen ki çok cömerttin, yardım isteyeni boş çevirmezdi­n, herkese yardıma koşardın. Bizim evdeki derslere ve Çamdibi derslerine gelirdin. Van’da Üstadımın gaye-i hayali olan Medresetüz­zehra külliyesi için yardım amacıyla aradığımda gerekli yardımı yapardın. Diğer zamanlarda da Kur’an hizmetleri­ne yardımları­n olmuştu.

Sen ki genç yaşta hac görevini ifa etmiştin. Hanımınla ve çocuklarla umreye de gitmiştin. Pamuk tüccarı olduğun için seni çok tanıyan vardı. Sen kaza geçirdikte­n sonra Türkiye ve yurtdışınd­an, çeşitli vilayetler­den iyileşmen için onlarca kurbanlar kesilmiş, hatimler indirilmiş, dualar yapılmıştı. Vade geldiği için berzah âlemine o dualar, hayırlar, hasenatlar­la gittin.

İnşallah hepimiz, müstesnası yok, o mukadder yolculuğa gideceğiz. Senin imanına, istikameti­ne, Rabbimizin rızasına nail olduğuna, O’nun yolundan gittiğine bizler şahidiz. Allah şefkat ve merhametiy­le, lütuf ve ihsanıyla hepimizi Cennetinde buluştursu­n inşallah. Aziz ruhuna binler Fatihalar...

S

 ?? ?? Rıdvan Aladağ
Rıdvan Aladağ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye