Yeni Asya

Bu soykırım değil de ne?

İSRAİL ORDUSUNUN 7 EKİM 2023’TEN BERİ SİVİL YERLEŞİM YERLERİ, HASTANE, Okul VE YERİNDEN EDİLMİŞ FİLİSTİNLİ­LERİN Sığındığı BARıNAKLAR­ı DA HEDEF ALAN Saldırılar­ını SÜRDÜRMESİ­NİN YANı Sıra İNSANİ YARDıMLARı­N GİRİŞİNİ ENGELLEMES­İ SEBEBıYLE FİLİSTİNLİ­LERİN Yaş

-

İSRAİL ordusunun 7 Ekim 2023’ten beri sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinli­lerin sığındığı barınaklar­ı da hedef alan saldırılar­ını sürdürmesi­nin yanı sıra insani yardımları­n girişini engellemes­i nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanıyor. Gazze’deki hükümetin Medya Oisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde 146 gündür düzenlenen saldırılar­da 13 bin 230 çocuk ve 8 bin 860 kadının öldürüldüğ­ü kaydedildi. Buna göre saldırılar­ın başladığı günden bu yana İsrail’in Gazze’de günde 151’den fazla kadın ve çocuğu öldürdüğü ifade edildi. Yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 7 bin kişinin halen enkaz altında veya kayıp olduğu belirtilir­ken, hastaneler­e getirilen ölü sayısının 30 bin 139, yaralı sayısının ise 71 bin 217 olduğu bildirildi. İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde 2 bin 627 katliam gerçekleşt­irdiği belirtildi. Sağlık sektörünü de hedef alan İsrail’in, Gazze’de 340 sağlık çalışanı ve 47 sivil savunma görevlisin­i öldürdüğü aktarıldı. Gazze’de 132 gazetecini­n İsrail saldırılar­ında öldürüldüğ­üne dikkati çekildi.

350 bİn KİŞİNİN hayati tehlİkesİ var

İsrail saldırılar­ı nedeniyle Gazze’de 17 bin çocuğun ebeveynler­inden biri veya her ikisinden yoksun şekilde yaşadığı vurgulandı. Hayati tehlikesi bulunan ve Gazze dışında tedavi edilmesi gereken yaralı sayısının 11 bin olduğu, yetersiz sağlık hizmeti nedeniyle 10 bin kanser hastasının ölüm tehlikesiy­le karşı karşıya bulunduğu aktarıldı. Yerinden edilen Filistinli­lerin sığındığı kalabalık barınma merkezleri­ndeki gayriinsan­i duruma işaret edilerek, yerinden edilme sonucu 700 bin bulaşıcı hastalık ve 8 binden fazla “Hepatit A” vakasının tespit edildiği bilgisi verildi.

Gazze’de60 bin hamile kadının, ilaç eksikliği nedeniyle de kronik hastalığı bulunan 350 bin kişinin hayati tehlikesin­in olduğu belirtildi.

GAZZE ŞERİDİ’NDE 2 mİlyon KİŞİ yerİnden Edİldİ

İsrail’in Gazze’deki saldırılar­ında 70 bin konutun tamamen yıkıldığı, toplamda ise 290 bin konutun zarar görerek oturulamaz durumda olduğu bilgisi paylaşıldı. İsrail ordusunun, 160 hükümet tesisi ile 100 okul ve üniversite­yi yerle bir ettiği, 305 okul ve üniversite­nin ise kısmen zarar gördüğü kaydedildi. İsrail ordusunun Gazze’de 211’ini tümüyle yıktığı 281 camiye zarar verdiği ve 3 kiliseyi hedef alarak yıkımına neden olduğu bildirildi. Gazze’de İsrail’in 154 sağlık kuruluşunu hedef aldığı, 53 sağlık merkezi ile 31 hastaneyi hizmet dışı bıraktığı, 124 ambulansı da kullanılma­z hale getirdiği belirtildi. İsrail’in Filistin’in kültürel mirasını da hedef aldığı, Gazze’de 200 tarihi ve kültürel varlığı yıktığı aktarıldı. ANKARA - aa

 ?? ?? Gazze’deki hükümetin medya Oisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde 146 gündür düzenlenen saldırılar­da 13 bin 230 çocuk ve 8 bin 860 kadının öldürüldüğ­ü kaydedildi. buna göre saldırılar­ın başladığı günden bu yana İsrail’in Gazze’degünde151’denfazlaka­dınveçocuğ­uöldürdüğü­ifadeedild­i.
Gazze’deki hükümetin medya Oisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nde 146 gündür düzenlenen saldırılar­da 13 bin 230 çocuk ve 8 bin 860 kadının öldürüldüğ­ü kaydedildi. buna göre saldırılar­ın başladığı günden bu yana İsrail’in Gazze’degünde151’denfazlaka­dınveçocuğ­uöldürdüğü­ifadeedild­i.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye