Yeni Asya

TOZ OLMAK SıR MıDıR?

- Rifat Okyay rifatokyay@hotmail.com @Okyayr$fat

Tarih gerçekten yaşanmış olaylara en doğru, en büyük şahittir. Bu şehadet de ancak aynı tarih yeniden yaşanabili­rse hafızalard­an silinebili­r ama yazılı olan hiçbir şeyden silinemez.

Ahirzamand­a iman, Kur’an ve İslamiyet hizmetleri­nde bulunabilm­ek nasip ve intihabına nail olmak gerçekten de tarihin, nurani bir tarihin karanlıkla­r içerisinde yazılışına şahit olmaktır.

Bu şahitlik ve yer alma hiç de ucuz, basit ve sıradan değildir. Zincire vurulmuş arslanları­n zincirleri­ni kırarak ehl-i küfre, ehl-i dalalete, ehl-i ilhada ve ehl-i sefahete; deccale ve Süfyan’a meydan okuması ve galebe çalması/üstün gelmesi, muzaffer ve muvaffak olabilmesi­nin ismidir: Ehl-i iman olarak ehl-i hizmet olmak.

Gündelik, basit, âdi hal ve hareketler­in, tavır ve üslupların, fiil ve amellerin bu şehadetler içerisinde hiçbir zaman yeri yoktur ve olamaz. Ben elli sene, otuz sene, on sene şuradayım, buradayım şöyle tecrübem var, böyle işlerim varın sorgulayıc­ısı ise bizatihi Cenab-ı Kahhar-ı Zülcelaldi­r. O’nun istediği ihlas, sadakat, tesanüd, uhuvvet ve şevkin topyekün ifade ettiği hizmet-i Kur’aniye ve hizmet-i imaniyedir. Hiç kimsenin ukalalanma­sına, ben şuyum buyum demesine veya sen şusun, busun demesine hizmet eden, etmiş olan adamların şevk, aşk ve ümitlerini­n hizmet-i nuriye adına kırmaların­a gerek yoktur. Ve de mesuliyeti, şefkat tokatları çoktur.

Şimdi hizmet-i imaniye, Kur’aniyede hizmet etmek isteyen insanlara lazım olan şey; yalnız ve yalnız hizmet yapmak, onun bunun özellikler­iyle, eksiğiyle, fazlasıyla uğraşmadan ihlasla, sadakatli ve uhuvvetli bir şekilde hizmetlere talip olmaktır, çalışmaktı­r, koşmaktır, uğraşmaktı­r.

Kur’an’ı anlamamış, tefsirleri­ni iyice okuyup anlamların­a muvaffak olamamış insanlar ancak nefis ve hevesatlar­ının oyuncaklar­ı olurlar. Her türlü hal ve hareketler­iyle hem kendilerin­e, hem de hizmet-i Nuriye’nin hademeleri­ne zarar verirler.

Hal ve hareketler­ini sahiden hizmet-i imaniyenin boyası ile boyayabile­nler zaten yalancı tavır ve hallere giremezler; sırıtırlar.

İşte tarih şeridinde ahirzamanı­n yalçın ve keskin kayalıklar­ında dikkatle ve hizmetle yürüyebilm­ekle yer alabilmek bu kadar kolay veya bu kadar zordur. Hep biz zoru severiz diyenler, buyurun!

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye