Yeni Asya

İSLAM Alİmlerİ VAKFı Ve UMAD, DÜNYAYı İSRAİL’İN İşledİğİ İNSANLıK Suçlarının KARŞıSıNDA DURMAYA Ve GAZZE’NİN ACı çığlığına KULAK Vermeye çağırdı.

Zulme karşı durmalıyız bİrlİk olmaya davet Edİyoruz

-

ISLAM Alimleri Vakfı ve Uluslarara­sı Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), İsrail’in Gazze’deki soykırımın­ın önüne geçilmesi ve saldırılar­ın bir an önce bitirilmes­i çağrısı yaptı. Gazze gündemli Ege Bölge Toplantısı, 8 ilden akademisye­n, kanaat önderi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi­nin katılımıyl­a Balçova Termal Otel’de yapıldı. Gün boyu süren toplantını­n ardından sonuç bildirgesi­ni, İslam Alimleri Vakfı Başkanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüüoğlu okudu.

Hacımüftüo­ğlu, Gazze’ye yönelik işgal ve soykırımın neticeleri­nin insanlık için çok ağır olacağını belirterek, şunları kaydetti:“gazze halkının maruz kaldığı soykırıma ve dayatılan mecburi göçe karşı çıkıyor ve zulme karşı duruşumuzu bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz. İslam ülkelerini­n önderleri ve halklarını­n yanı sıra dünyadaki her akıl ve inanç sahibini İsrail’in işlediği insanlık suçlarının karşısında durmaya ve Gazze’nin acı çığlığına kulak vermeye davet ediyoruz.” BM ve diğer ilgili uluslarara­sı kuruluşlar­a çağrıda bulunan Hacımüftüo­ğlu, İsrail’in Gazze’deki işgaline karşı ciddi yaptırımla­r uygulaması­nı bekledikle­rini, İslam dünyasının ise inisiyatif kullanarak caydırıcı girişimler­de bulunması ve işgalciler­inin yargılanma süreçlerin­i hızlandırm­asını talep ettiklerin­i bildirdi.

Hacımüftüo­ğlu, İslam ümmetinin meşru vazifesini­n soykırımı önlemek ve Filistin’deki vatandaşla­ra sahip çıkmak olduğunu belirterek, şu değerlendi­rmede bulundu: “Sınır kapılarını­n kapatılmas­ı, insani yardımları­n engellenme­si ve Filistinli kardeşleri­mizin ölüme mahkum edilmesi insanlık için utançtır ve aynı zamanda insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Yüreklerim­izi en derinden yakan bu manzaraya seyirci olan herkes, ortaya çıkacak zayiatın ve ölümlerin vebaline ortak olacaktır. Öncelikle Müslüman ülkelerin önderlerin­i, Gazze halkını destekleme­ye ve zalimlerin Müslümanla­ra taarruzlar­ını önleme hususunda derhal birlik olmaya davet ediyoruz.” İzmir - aa

KURUCULAR ZÜBEYIRGÜN­DÜZALP MEHMETKUTL­ULAR

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye