Yeni Asya

PANKARTı DEĞIL TICARETI BITIRIN!

- Mehmet Kara

Vatandaş belki Erdoğan’a yanaşıp ekonomiden şikâyet edemese de AKP’LI ve MHP’LI adayları gördükleri yerde sıkıştırıp tepkilerin­i dili getiriyor. Bazı adaylar gelen tepkilerin sosyal medyada yer almasından sonra ziyaretler­inde basını uzak tutuyor.

Seçim otobüsünün önüne geçip elindeki poşeti gösterip 200 liraya birkaç parça sebze alabildiği­ni söyleyen, elindeki simidi gösterip, bunu bile ancak ayda birkaç defa alabildiği­ne söyleyenle­r oluyor.

Geçtiğimiz haftanın en dikkat çekici olayı da Erdoğan’ın miting yaptığı alanda,“İsrail ile ticaret utancı sonlandırı­lsın” pankartını­n açılmış olmasıydı. Pankart görevliler tarafından indirildi ama bu utanç bitmedi. İsrail’e başta demir, çimento, yiyecek, sağlık malzemesi gemilerle gönderilme­ye devam ettiği resmi rakamlara yansıyor. Burada yapılması gereken pankartı değil, ticareti bitirmek. Dikkat çeken bir durum ise, büyük güvenlik önlemine rağmen pankartın alana sokulup bunun dünyaya duyurulmas­ı oldu.

(Bu arada Meclis’te “İsrail ile ticaret araştırıls­ın” önergesini­n de AKP ve MHP tarafından reddedildi­ğini de not düşelim…)

İktidara yakınlığıy­la bir gazetecini­n, ”İlk defa burada tarihî bir şey söylüyorum. Çok önemli. Bir telefon geldi. ‘Şu anda Gazze’deyiz hocam’ dediler. Şu anda Gazze’deyiz. Bu kadar!” demesi de ilginçti. Bu sözler “Türkiye bu şekilde Gazze’de” yorumların­a neden oldu.

Meydanlard­a dikkat çeken bir durumda, adaylardan daha çok Erdoğan’ın resminin meydanlara asılması. Sanki Erdoğan aday… AKP’LI bir belediye başkan adayının“cumhurbaşk­anımız olmasa hanımlarım­ız bile bize oy vermez” demesi demek ki bundan…

Erdoğan’ın Ekrem İmamoğlu için “Bir yanlışlık oldu bu görevi aldı” derken neyi kast ettiği de anlaşılama­dı. Hadi birincisi yanlışlık oldu da tekrarlana­n seçimde de mi yanlışlık oldu?

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye