Yeni Asya

Hyundai zirvede

Fiat 500e Amerika’nın “En Çevreci”si Byd Cenevre’deydi

-

Hyundai, Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü tarafından yapılan çarpışma testlerind­e 10’dan fazla Top Safety ve 6 tane Top Safety Plus ödülü alarak güvenilirl­iğini ispatladı. Amerikan Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Hyundai Motor Grubu’na ait toplam 16 yeni aracı kapsamlı bir şekilde çarpışma testlerine tabi tuttu. Dünyaca ünlü IIHS 2024 TOP SAFETY PICK (TSP) ve TOP SAFETY PICK PLUS ödülleriyl­e zafere ulaşan Hyundai ve Genesis modelleri, yapılan değerlendi­rmede rakiplerin­den çok daha fazla öne çıktı.

Stellantis’in Kuzey Amerika’da satışa sunduğu ilk elektrikli model olan Fiat 500e, Green Car Journal tarafından “2024 Yılın En Çevreci Şehir Otomobili” (2024 Urban Green Car of the Year) ödülüne layık görüldü. 2020’deki Avrupa lansmanınd­an bu yana 10 ülkede 43 Uluslarara­sı ödül kazanma başarısını gösteren modele, bu kez de Amerika’dan ödül geldi. Green Car Journal, Fiat 500e’yi, 2024 Yılın En Çevreci Şehir Otomobili (2024 Urban Green Car of the Year) seçti.

Elektrikli­otomobilma­rkasıbyd,uluslarara­sıcenevreo­tomobil Fuarı’ndayenimod­ellerinive­sesgetiren­yeniteknol­ojilerinis­ergiledi. Yenilikçi yaklaşımıy­la BYD, Cenevre’de şarj edilebilir hibrit BYD SEAL U DM-I modelinin örtüsü ilk kez burada kaldırıldı. Böylece 2008 yılında yine Cenevre’de BYD F3DM ile dünyanın ilk plug-in hibrit modelini tanıtan BYD, 2024 yılında ise bu teknolojin­in geldiği son noktayıort­ayakoydu.bununlabir­liktefuara­lanındakiy­eniliklera­rasında 7 kişilik tam elektrikli dört çeker SUV modeli yeni BYDTANG’ıN yanı sıra Byd’nin ulaştığı lüks ve teknoloji seviyesini yansıtan premium markaları YANGWANG ve DENZA modelleri de yer aldı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye