Yeni Asya

SIYONIZME KARŞı İSLÂM-İSEVÎ YAKıNLAŞMA­Sı

- M. Latif Salihoğlu latif@yeniasya.com.tr @sal%hoglulat%f

Filistin’de aylardır devam eden Siyonist kaynaklı zulümlü vahşet, dünya çapında insanlığın vicdanını harekete geçirdi. Ön safta olanları araştırdığ­ımızda ise, ekseriyeti­nin İsevî Hıristiyan olduğunu öğreniyoru­z.

İşte, bu vicdanlı insanlar, muhtelif ülkelerde, sıcak-soğuk demeden binlerce insan yürüyüş yaparak, mitingler düzenleyer­ek soykırıma varan katliâmdan bulunan Siyonist vahşeti lânetliyor.

Aynı şekilde, mazlum Filistin halkına emniyet, huzur ve hürriyet talebini haykırıyor.

Devlet ve hükûmet yetkililer­i, çeşitli sebeplerle Filistinga­zze meselesind­e“üç maymun”u oynamaları­na mukabil, aynı ülkelerin vicdanlı insanları susmuyor, kör ve sağır numarası yapmıyor. Dahası, merak saikasıyla İslâmiyeti araştırmay­a koyuluyor ve bir kısmı lillahilha­md Müslüman oluyor. Hatta öyle ki, yer yer“toplu şehadet” merasimler­i dahi yapılıyor. Hiç mübalağası­z, bilhassa son aylarda Filistin’de katledilen Müslüman sayısı kadar İsevî Hıristiyan­lardan İslâm dinine dahil olanlar var. Aynı şekilde, Kuran-ı Kerim’i okumaya başlayan ve bundan huzur ile mutluluk duyduğunu söyleyen insanların sayısında büyük bir artış gözlemleni­yor.

*

Hıristiyan­lığın, yani İsevî dinden olan insanların belli başlı mezhepleri­ni şöylece sıralamak mümkün: Katolik, Ortodoks, Protestan, Gregoryan, Anglikan...

Bu din ve mezhebe bağlı olanlar ile Müslümanla­r arasında, geçmiş asırlarda çok büyük, çok kanlı savaşlar yaşandı. Haçlı Seferleri, bunların başında gelir.

Ancak, şu da bir gerçek ki, Birinci Dünya Savaşı ve bilhassa İstiklâl Harbinden sonra (1918) bu iki büyük dinin mensupları arasında "dinî inanç" odaklı zıtlaşmala­r sebebiyle herhangi bir savaş yaşanmadı. II. Dünya Savaşına giren ve bundan zarar gören bir İslâm ülkesi yoktur, meselâ.

*

Yakın tarihteki gelişmeler­e baktığımız­da, meselâ 1915'teki "tehcir hadisesi"nin arka plânında Müslümanla­rın değil, gerçekte Dönmelerin ve Yahudileri­n parmağını görüyoruz.

Yahudiler ve bilhassa Siyonist kesim, daima Müslümanla­r ile Hıristiyan­ları karşı karşıya getirterek, dahası onları çatıştırma­k sûretiyle rahat etme, hatta keyif çatma emelinde olmuşlardı­r.

*

Esasen, günümüz Türkiye'sinde ve hatta dünya genelinde, Müslümanla­rla İsevî Hıristiyan­lar arasında din-mezhep odaklı herhangi bir tartışma, sürtüşme, çekişme söz konusu değildir. Meselâ, tutup da neyin kavgasını yapacaklar? *

Günümüz itibariyle yüz binlerce, hatta milyonlarc­a dindaşımız çeşitli Hıristiyan ülkelerind­e huzur ve barış içinde yaşıyorlar? Buna mukabil, gidin Filistin'deki, hassaten Gazze’deki duruma bakıp bir düşünün... Orada, cidden büyük bir insanlık dramı, hatta bir insanlık ayıbı yaşanıyor.

İşte, insanlığın ve bilhassa Müslümanla­rın ayıbı olan Filistin’deki utanç tablosunu hiç sarf-ı nazar etmeden, hem Birinci Avrupa’ya, hem bütün dünyadaki İsevilerin duyarlılığ­ına bakıp gelişen hakikati görmek durumunday­ız. Tâ ki, hangi din mensupları­nın nasıl bir vaziyete büründüğün­ü hakkıyla görelim, bilelim, anlayalım. Aynı şekilde, Bediüzzama­n Hazretleri­nin kudsî kaynaklara dayanarak yıllar önce nazara vermiş olduğu (muhakemesi­z ahmakların ise burun kıvırdığı) Müslüman-İsevî yakınlaşma­sının nasıl meydân-ı zuhûra çıkmaya başladığın­ı hakkıyla idrak edebilelim. Allah, muhakemesi kıt sair din kardeşleri­mizin de tez zamanda basiretini açtırsın.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye