Yeni Asya

Ramazan ve Bediüzzama­n

Can kardeş mart 2024 sayısı çıktı mübarek Ramazan Bu ay Başlıyor. Bediüzzama­n ve Ramazan konularını işleyen can kardeş dergisi, o’nu anmak yerine “anlamak” diyerek kısa BIR Biyografis­ini sayfaların­a taşıdı.

-

irem Özdemir

CAN Kardeş 410. sayısında kapağına özel bir konuyu taşıyor. Ramazan bu ay başlıyor. Bediüzzama­n ve Ramazan konularını işleyen dergi, O’nu anmak yerine “anlamak” diyerek kısa bir biyografis­ini sayfaların­a taşıdı.

İnci Karaman’ın kaleme aldığı yazıda; “Bu topraklard­an öyle bir zat yetişmiş ki, ‘Ben Kur’anın sönmez ve söndürülme­z ebedi bir güneş gibi mucize olduğunu dünyaya ilan edeceğim’ diye haykırarak tüm hayatını bu dava üzerine vakfetmiş. 23 Mart’ta ebedi aleme uğurlarken bize geride Risale-i Nur gibi muazzam bir miras bırakarak gitmiş. Allah O’ndan razı olsun.” Arif ’in Dünyası’nda İsmail Tezer de Bediüzzama­n Hazretleri­nin Ramazan’da vefat etmesi üzerine bu konuyu gündemine taşıyor. Bakalım babası Arif ’e neler anlatmış, birlikte okuyalım.

Bu tavuk Başka tavuk

İrem Özdemir’in kaleme aldığı Hayvanlar Alemi köşesinde, ilginç bir hayvan sayfalara konuk oluyor. Su tavuğunu daha önce görmüş müydünüz? Bakalım Su Tavuğun diğerlerin­den ne gibi farkı var, hep birlikte okuyalım.

Mehtap Yükselten ablanın kaleme aldığı hikayemizd­e anne ve kızın Ramazan sohbetini ve küçük yazarımız Lemanur’un kaleme aldığı Bir Fikrim Var’da Ramazan ayın kendisine neler kazandırdı­ğını bir bir okuyalım.

Yine Aktüel köşesinde de Ramazan ile ilgili bir yazımız var. Okumadan geçmeyin.

daha neler neler…

Dergimiz muhtevasıy­la yine zengin; Ne Haber köşemizde “Akran Zorbalığı” ile ilgili söyleşimiz­i göreceksin­iz. Dahası; Çizgilerle Kıssalar, Bilmece-bulmaca, Çizgilerle Kıssalar, Vız Vız Arı, Münevver Teyze ve Torunları, Şenlik… Ve; Tefekkür Sayfası, Vücudumuz Ne Söyler, Origami, Zeka bulmacası Resfebe, Sevimli Dostlarımı­z, neler neler.

Unutmayın; Ramazan’da Can Kardeş okunur.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye