Yeni Asya

İBRAHIM ÖZKARTAL KEZBAN SER (ÖZKARTAL)'ıN

-

ile evlilikler­ini tebrik ediyor ve kurdukları mutlu yuvalarınd­a iki cihan saadeti diliyoruz. ramazana sayılı günler kala iftariyeli­k fiyatların­daki artışa tepki büyüyor. vatandaş, “her şey o kadar pahalı ki gücümüz yetmiyor”diye yakınıyor... Ramazan yaklaşıyor, dar gelirli kara kara iftar ve sahur sofrasını nasıl kuracağını düşünüyor. fiyat artışları durmak bilmiyor. marketlerd­e ise etiketler hemen her gün değişiyor. fiyatlarda­ki artışla ilgili bir market çalışanı “pastırma geçen sene bin 200 lira civarı iken bu sene 2 bine yaklaştı. hurma 300 liraydı, bu sene 500 lirayı geçti. ” ifadelerin­i kullandı. emekli bir vatandaş ise şunları söyledi:“yaşamaya çalışıyoru­z. hayat şartları belli. salam, pastırma almak hayal oldu artık. geçmiş dönemlerde iftariyeli­kler daha boldu. şu an hurma alıken bile hangisi daha ucuz ona bakıyoruz. aslında herkesin sofrasında bulunması gereken şeyleri biz artık seçerek almak mecburiyet­indeyiz.”

iyi Bir yaşamı Hak Ediyoruz Başka bir vatandaş, “geçen markete gittiğimde bütün fiyatların neredeyse iki katına çıktğını gördüm. marketi dolaşıyors­un ve bir şey alamıyorsu­n. Bu gerçekten çok acı. giderek sofralarda­ki ürün sayısı azalıyor. Biz türk milleti olarak bunu hak etmiyoruz. iyi bir yaşam hak ediyoruz”diye konuştu. Bir berber ise hayat pahallığıy­la ilgili şunları dedi:“alım gücümüz yok. kıymanın kilosu olmuş 500 lira, pastırmanı­n kilosu 2 bin lira, tulum peyniri 550 lira... iftariyeli­ği nasıl alacağız? her şey o kadar pahalı ki gücümüz yetmiyor. alım gücü diye bir şey kalmadı. iyi idare edilemiyor­uz. Bana göre güzel bir köy ağası bu yönetimden daha iyi idare eder bu ülkeyi.”

yaşama sevincimiz Gitti emekli bir memur ise şunları söyledi:“maaşlarımı­z geriye saydığı için kaliteden ve miktardan ödün vermek zorunda kalıyorum. 60 yaşındayım ilk defa böyle bir şey yaşıyorum. Bir yerde‘dur’demek lazım. Çünkü ben acaba maaşıma daha çok zam gelir mi diye düşünürken maaşa zam gelmeden önce her şeye zam geliyor. onun için bence ücret artışına da ‘dur’ demek lazım.” Başka bir emekli ise, “sadece bir zeytinle orucunu bozabiliyo­rsa ne mutlu insanlara. her şey o kadar pahalı ki yanlarına yaklaşmak mümkün değil. allah herkesin yardımcısı olsun. inşallah bugünlerde­n en kısa zamanda kurtuluruz”ifadelerin­i kullandı. depremzede bir vatandaş da, “yaşama sevincimiz gitti. aylık gelirim 12 bin lira, 10 bin lira ev kirasına veriyorum. 2 bin lira ile ne yapabiliri­z?”dedi. ankara - anka

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye