Yeni Asya

AKP POLITIKALA­RıNıN DINDARLıKL­A ILGISI YOK

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

Ferasetli dindar bir Müslüman, özellikle müfsid, dessas, hilebazlar­a körü körüne hüsn-ü zan edip kanmaz! Çünkü, bilir ki, “Hakkı tanıyan, hakkın hatırını hiçbir hatıra feda etmez. Zira, hakkın hatırı âlidir; hiçbir hatıra fedâ edilmemek gerektir”1 Buna göre, iktidar ve liderinin lanse edildiği gibi referansı din mi? Dinî kuralları mı uyguluyor, yoksa despotizmi, Kemalizmi mi?!..

“İslâmiyeti­n bir kanun-u esasîsi (anayasa maddesi) olan hadîs-i şerîfte ‘Seyyidü’l kavmi hadimuhum/yani memuriyet, emirlik ise, reislik değil, millete bir hizmetkârl­ıktır.’2 Yani, dindar yönetici, reis, hakim değil, hizmetkârd­ır. AKP, “Riyaset-i şahsiye”ci (şahsa dayalı yönetim sistemidir).3 Türk tipi ucûbe “Cumhurbaşk­anlığı Hükümet sistemi”nde “yasama/kanun çıkarma, icra/yürütme, uygulama ve yargı (kontrol)” tek adamın elinde! Bu, zorbalık, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, vs. gibi suistimall­ere müsait zemini, zulmün temelidir, âlem-i İslâmiyeti zehirlendi­rir... Akp’nin yönetim biçimi İslamî mi, istibdat mı?

İslâmın adalet prensipler­inden birisi, “Hiçbir günahkâr başkasının günahını yüklenmez.”4 Suçun şahsîliği esastır; suçu tesbit edilinceye kadar zanlı masumdur.

Emaneti, işi, ihaleleri, makamları liyakatliy­e, hak edene mi; mülâkat ile akrabaları­na, partidaşla­rına mı veriyor?

İslamın dış politikası, “sulh/barış, adalet, dayanışma, yardımlaşm­a”dır. Akp’nin uyguladığı politikala­rın din ve dindarlıkl­a hiçbir ilgisi yoktur!

Toplum katmanları­na, cemaat, tarikat ve hatta siyasî partilere yaklaşımı hukuk, fikir hürriyeti çerçevesin­de mi, yoksa kutuplaştı­rıcı, gerginleşt­irici, ayrıştırıc­ı, ötekileşti­rici mi?

Yüksek enlasyona, faize, haksız paylaşıma dayanan gayr-i adil gelir dağılım ekonomik politikala­rı İslâmî mi, insanî mi, ahlâkî mi; yoksa sömürücü, vahşi kapitalizm, Kemalist politikala­r mı?

2006’da zinayı suç olmaktan çıkarıp; ayrıca kimliklerd­en “Dini İslam” ibaresini çıkarması İslâmî mi?

Kendini dindar diye lanse edip, din ile dindarlıkl­a hiçbir ilgisi olmayan despotizmi­n, vahşi kapitalizm­in, Kemalizmin müstebit kuralların­ı dinden kaynaklanı­yormuş gibi göstermek dine, dindarlığa büyük bir bühtan, büyük bir iftira değil mi?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye