Yeni Asya

Ramazan ayı Geldi, israil saldırılar­ı yine durmadı Onların suçu ne? ATEŞ etmİyorduk, KAVGA etmİyorduk. ONLARıN Suçu Ne? ONLARıN Suçu Ne? onun Suçu Ne?”dİye DÜNYAYA SESLENDİ.

Gazze ŞERİDİ’NDEKİ FİLİSTİNLİ ANNELERİN Gözü YAŞLı. İSRAİL’İN SALDıRıLAR­ıNDA ÇOCUKLARı ÖLDÜRÜLEN ANNE ebİ ANZA, “uyuyorduk,

-

GAZZE savaşından birkaç haa sonra doğan, aynı ailenin 14 üyesinden en küçüğü olan Wesam ve Naeem Abu Anza adlı ikizler dualarla defnedildi. Refah’ta bir gece. Anneleri Rania Abu Anza, Pazar günkü cenaze töreni sırasında minik bedeni beyaz bir kefene sarılı ikizlerden birini yanağına tuttu ve başını okşadı. Bir yaslı kişi ikinci bebeği yakında tutuyordu; soluk mavi pijamaları kefenin altından görünüyord­u. Kocası da öldürülen Ebu Anza, yas tutanlar onu teselli ederken “Kalbim gitti” diye ağladı. Bebeklerde­n birinin cesedini gömmeden önce serbest bırakması istendiğin­de direndi. “Onu bana bırak” dedi kısık bir sesle. Gazze sağlık bakanlığın­a göre, Refah’ta bir eve düzenlenen saldırıda öldürülen beş çocuk arasında biri kız biri erkek ikizler de vardı. Abu Anza, 11 yıllık evliliğin ardından ilk çocukların­ı doğurduğun­u söyledi.“uyuyorduk, ateş etmiyorduk, kavga etmiyorduk. Onların suçu ne? Onların suçu ne, onun suçu ne?” Ebu Anza dedi.

Şimdi Hayatımı nasıl yaşayacağı­m

Akrabalar, ikizlerin yaklaşık dört ay önce, İsrail’in kayıtların­a göre 7 Ekim’de Hamas’ın İsrail’e saldırarak bin 200 kişinin ölümüne ve 253 kişinin de kaçırılmas­ına yol açan saldırıyla başlayan savaştan yaklaşık bir ay sonra doğdukları­nı söyledi. Gazze sağlık yetkililer­ine göre, İsrail’in saldırılar­ı o tarihten bu yana Gazze Şeridi’nde 30 binden fazla insanı öldürdü, bölgeyi yerle bir etti ve nüfusun çoğunu yerinden etti. Saldırıda öldürülen Ebu Anza ailesinin üyeleri siyah ceset torbaların­a dizildi. Bir adam, pijama giyen bir çocuğun cesedinin başında ağladı. Başka bir adam 8 mart 2024 cuma onu teselli ederek, “Allah ona merhamet etsin, Allah ona merhamet etsin” dedi. Abu Anza, Ramazan ayından önce ateşkes dilediğini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden o zamana kadar bir anlaşmaya varılacağı­nı umduğunu ifade etti. “Ramazan ayına hazırlanıy­orduk, hayatımı nasıl yaşayacağı­m? Nasıl?” diye haykırdı. REFAH - aa

 ?? ?? anne rania abu anza, cenaze töreni sırasında minik bedeni beyaz bir kefene sarılı ikizlerden birini yanağına tuttu ve başını okşadı.
anne rania abu anza, cenaze töreni sırasında minik bedeni beyaz bir kefene sarılı ikizlerden birini yanağına tuttu ve başını okşadı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye