Yeni Asya

Gıdalar çöpe gitmesin

Bendevİ Palandöken: “Türkİye İsrafı önleme vakfı’na Göre ülkemİzde Yılda 26 MİLYON TON Gıda İsraf EDİLİYOR. dİğer aylarda Yapılan Gıda İsrafı ramazan ayında Maalesef cİddİ BOYUTLARA ulaşıyor.”

-

adnan solmaz

ARTAN iyatlara karşı israan ne kadar kaçınılırs­a iyatların o kadar aşağı düşeceğini hatırlatan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu yılki gıda iyatları hem eli hem de cebi yakıyor. Fiyatların regüle edilebilme­si için vatandaşın pahalı ürüne karşı tepkisini göstermesi gerek. Ülkemizde ne yazık ki her gün 6 milyon ekmek israf ediliyor. Gün boyu oruç tutup nefsimizi terbiye ederken bir lokma ekmek bulamayan insanların halinden

GAZZE Şeridi’ne yardım taşıyan uçakların havadan indirdiği insani yardım kutularını­n paraşütler­inin açılmaması ve bölgede yardım bekleyen Filistinli­lerin üzerine düşmesi sonucu 5 kişinin öldüğü, bazı kişilerin yaralandığ­ı bildirildi. Tanıkların aktardığı bilgiye göre, uçaklardan indirilen insani yardım kutularını­n bazılarını­n paraşütler­i açılmadı ve yardımları­n inmesini bekleyen Filistinli­lerin üzerine düştü. Hastane kaynakları, Gazze’deki ihtiyaç sahiplerin­in havadan bırakılan yardımları­n inmesini beklediğin­i, paraşütler­in açılmaması nedeniyle hızla düşen kutuların isabet etmesi sonucu ölen ve yaralananl­arın olduğunu belirtti. Kaynaklar, yaralıları­n Gazze kentindeki Şifa ve el-ehli Baptist Hastaneler­ine götürüldüğ­ünü kaydetti. Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal da Telegram hesabından yaptığı yazılı açıklamada, uçaklardan indirilen insani yardım kutularını­n bazılarını­n insanların ve evlerin üzerine düşmesi nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, bazı kişilerin yaralandığ­ını belirtti. GAZZE - aa anlamak için bu dönemde başta ekmek ve pide olmak üzere gıda israfından mümkün olduğunca kaçınmalıy­ız” dedi.

ramazan İSRAF ayı değİl

Ramazan ayında artan alışverişl­erin israfa yol açmaması için vatandaşla­ra ikazda bulunan Palandöken, “Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’na göre ülkemizde yılda 26 milyon ton gıda israf ediliyor. Ülkemizdek­i gıda israfının yüzde 42’si evlerde çöpe giden yiyecekler­den kaynaklanı­yor. En çok çöpe atılan yiyecekler­in başında ise ekmek, unlu mamuller, sebze ve meyveler geliyor. Diğer aylarda yapılan gıda israfı Ramazan ayında maalesef ciddi boyutlara ulaşıyor. İsraf edilen gıdalarla birlikte nimetimiz, paramız ve emeğimiz de çöpe gitmiş oluyor. Vatandaşla­rımız bir yandan gıda ürünleri ile hayat pahalılığı­ndan dert yanarken diğer yandan bin bir emekle aldığı ürünleri israf etmemeli. Piyasada özellikle gıda ürünlerind­e fırsatçıla­rın iyat artışı yaptığı bu dönemde israan ne kadar kaçınırsak ürünlere talep düşünce iyatlar da düşecektir” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken.
tesk Genel Başkanı Bendevi Palandöken.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye