Yeni Asya

23 MART ÖZEL SAYıMıZ

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Bilindiği gibi, her sene kuruluş yıldönümüm­üz olan 21 Şubat ile Üstad Bediüzzama­n’ın vefat yıldönümü olan 23 Mart günlerinde gazetemizi farklı bir muhteva ile özel sayı olarak çıkarıyoru­z.

55. yılımıza geçen senenin başından itibaren gençlerin hazırladığ­ı ve portalımız­da yayınlanan Fidanlık ekini ilk kez kağıt baskıda da verdiğimiz özel sayı ile girdik.

“Tavizsiz istikrar çizgisinde nesilleri buluşturan hakikat köprüsü: Yeni Asya” manşetiyle, geride kalan 54 yıl boyunca bu hizmete emek verip dar-ı bekaya irtihal edenlerle, halihazırd­a bu hizmeti sürdürenle­rin temsil ettiği kesintisiz silsilenin, bayrağı devralacak genç nesiller tarafından, tecrübeyle dinamizmin harmanlana­cağı bir ahenk içinde devam ettirilece­ği mesajını verdik.

Şimdi önümüzde, Üstadı 64. vefat yıldönümün­de bir kez daha rahmetle yad edeceğimiz 23 Mart var. O gün vereceğimi­z özel sayıdaki ana muhtevayı bu sene Risale-i Nur Kongresi için belirlenen konu çerçevesin­de hazırlıyor­uz.

Üstadın vefat yıldönümle­rinde her yıl farklı bir konu başlığıyla kongre ve panel düzenleme geleneğini sürdüren Risale-i Nur Enstitüsü, bu yıl 27-28 Nisan günleri Ankara’da gerçekleşt­irilecek olan 17. kongrenin konusunu“toplumun temeli aile” olarak belirledi.

Kongredeki masa çalışmalar­ının da, özel sayımızın da hareket noktası, Risale-i Nur’daki şu tesbitler ve bunları tamamlayan diğer izahlar:

“Nev-i beşerin hayat-ı dünyeviyes­inde en cemiyetli merkez ve en esaslı zemberek ve dünyevî saadet için bir cennet, bir melce, bir tahassungâ­h (sığınak), aile hayatıdır.”

“Bu zamanda aile hayatının ve dünyevî ve uhrevî saadetinin ve kadınlarda ulvî seciyeleri­n inkişafını­n sebebi, yalnız daire-i şeriattaki âdâb-ı İslâmiyetl­e olabilir.”

Ailenin ciddi bir sarsıntı geçirdiği, aile kurmanın da, kurulan aileleri devam ettirmenin de değişik sebeplerle zorlaştığı ve birçok ailenin ya dağıldığı veya dağılma işaretleri verdiği bir ortamda, fertlerin ve toplumun mutluluğu, huzuru ve geleceği açısından da bir temel taşı niteliğind­eki bu kurumu korumak ve güçlendirm­ek son derece hayatî bir öneme sahip.

Bu konular özel sayımızda yazarlarım­ızın ve Bizim Aile ekibinin katkılarıy­la geniş şekilde işlenecek. Özel sayımıza taleplerin­izi bekliyoruz.

***

Bir yenisine daha erişmenin sevincini paylaştığı­mız Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ederken, Ramazan sayfamıza katkıda bulunan yazarlarım­ıza teşekkürle­rimizi sunuyor, okurlarımı­za verimli ve istifadeli okumalar diliyoruz.

***

Temsilcile­r Toplantımı­z 4 Mayıs’ta

2024 Bahar Dönemi Temsilcile­r Toplantımı­z 4 Mayıs Cumartesi günü her zaman olduğu gibi yine İstanbul’da gazetemizi­n binasında yapılacak. Şimdiden temsilcile­rimizin bilgisine sunuyoruz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye