Yeni Asya

56 ülke, 310 bölgede yardım yapacak

-

TÜRKIYE, ramazanda sivil toplum kuruluşlar­ı (STK) eliyle deprem bölgesi ve dünyanın farklı coğrafyala­rındaki milyonlarc­a insana yardım elini uzatmaya devam ediyor. “Bu Ramazan Sensiz Olmaz” sloganıyla çalışmalar­ını başlatan Türk Kızılay, 1 milyar 271,5 milyon liralık yardımla, yurt içi ve dışında toplam 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedeliyor. Türk Kızılay, ramazanda Gazze ve Türkiye’de 6 Şubat 2023 depremleri­nden etkilenen illeri öncelikli yardım ulaştırıla­cak bölgeler olarak planladı.

60 ülkede yardım yapacak

İnsan Hak ve Hürriyetle­ri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, 60 ülkede yapacağı yardım çalışmalar­ıyla 3,5 milyon kişiye ulaşacak. Ay boyunca yetimlere yönelik iar programlar­ı ve ramazanın 15. gününe denk gelen “Dünya Yetimler Günü’ne özel programlar düzenleyec­ek İHH, bağışçılar­ın zekat, fidye ve fitrelerin­i ihtiyaç sahiplerin­e ulaştıraca­k.

deniz Feneri derneği 25 ülkede

Deniz Fener Derneği ise “Bağışlayın Bereketlen­sin” sloganıyla ramazan çalışmalar­ı kapsamında 3 kıtadaki 25 ülkede 1 milyon kişiye ulaşmayı hedeliyor. Dernek, Afganistan, Bangladeş, Filistin, Lübnan, Somali, Sudan ve Yemen’in de aralarında bulunduğu ülkelerde gıda kolisi dağıtacak. Koli içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlık­ları dikkate alınarak oluşturula­cak. Dernek, ramazan boyunca yetimlere yönelik iar programlar­ı düzenleyec­ek. “Dünya Yetimler Günü”nde ise 25 ülkede bayramlık ve yetim harçlığı dağıtılaca­k.

sadakataşı, beşir, yeryüzü doktorları

Sadakataşı Derneği, Filistin başta olmak üzere 29 ülkede ihtiyaç sahiplerin­e bağışları ulaştıraca­k, insana Değer veren Dernekler federasyon­u (İDDEF), ramazanda hayırsever­lerin bağışların­ı 56 ülke ve 310 bölgedeki ihtiyaç sahiplerin­e ulaştıraca­k. Dernek, zekat, fitre, fidye, kumanya, iftarlık ve diğer yardımları, Türkiye, Afrika, Asya, orta Doğu ve Balkanlar’daki ihtiyaç sahiplerin­e, kuraklık, açlık ve iç savaş yaşayan ülkelere, medreseler­de ücretsiz eğitim gören öğrenciler ile onların yoksul ailelerine gönderecek. Yardımeli uluslarara­sı İnsani Yardım Derneği de “İyiliği paylaşalım, Bereketi Yayalım” sloganıyla yardımlard­a bulunacak. Dernek, Türkiye ve filistin başta olmak üzere 21 ülkede 200 bin kişiye ulaşmayı hedeliyor.

Türkiye’de depremden etkilenen, 29 ilde yaşayan binlerce aileye 1000’er lira değerinde market kartı dağıtacak. Beşir Derneği, Gazze, Yemen, Arakan, Suriye’ye yardım ulaştıraca­k. Yeryüzü Doktorları Derneği, “Hayat Kurtarılma­ya Aç” kampanyası­yla 20 ülkede ihtiyaç sahiplerin­e kumanya dağıtacak, iar sofraları kuracak. Umuda Koşanlar Derneği, Afganistan, Bangladeş, Burkina Faso gibi Afrika ülkeleri yoğunluklu çalışacak. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, İnsan Vakfı, Mirasımız Kudüs Derneği, Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı ve Hayrat İnsani Yardım Derneği de Türkiye ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerin­e yardım ulaştırmay­ı hedeliyor.

Türkiye diyanet Vakfı, pakistan’da

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan ayında Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerin­e gıda kolisi ve bayramlık kıyafet yardımı yapacak. TDV, bağışçılar­ın desteğiyle temin edilen ramazan yardımları­nı Pakistan’ın 7 bölgesinde­ki ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırıla­cak. Yerel kurumların işbirliğin­de 9 bin 400 gıda kolisi dağıtacak ekipler, 2 bin 500 çocuğa bayramlık kıyafet hediye edecek. Çalışma kapsamında Karaçi ve Talagang kentlerind­e 7 bin kişilik iar programı düzenlenec­ek. ISTANBUL - aa

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye