Yeni Asya

Ramazanın ilk iftarı bugün yapılacak

-

“ON bir ayın sultanı” ramazanın ilk orucu için dün gece sahura kalkılkılm­ıştı ve bugün ilk iar yapılacak. Müslümanla­r için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazı, dün akşam ülke genelindek­i camilerde kılındı. Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkıldı ve bugün (Pazartesi) ilk iar yapılacak. İlk iar Iğdır’da 18.13’te yapılacak. Ramazanın ilk günü son iar Çanakkale’de 19.24’te yapılacak. Artvin, Kastamonu, Kırklareli, Samsun, Zonguldak ve Sinop’ta 13 saat 23 dakika ile en uzun, Adana, Antalya, Gaziantep, Hakkari, Hatay, İzmir, Kilis, Mardin, Muğla, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da ise 13 saat 20 dakika ile en kısa oruç tutulacak. Öte yandan, bu yılın ramazan temasını “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 130 lira olarak kararlaştı­rdı. ANKARA - aa

FIKIR, tasarım ve basım aşamaları dâhil tüm süreci öğrenciler tarafından yürütülen, Bayburt’ta sivil toplum tarafından çıkarılan nadir yayınlarda­n biri olan “Talebe” dergisi yayın hayatına başladı. Genel Yayın Yönetmenli­ğini Mehmet Asif Alan’nın ve Yazı İşleri Müdürlüğün­ü Yunus Emre Camadan’ın yaptığı dergi süreli yayın hüviyetind­e olup ISSN (Uluslarara­sı Standart Süreli Yayın Numarası) 3023-4816 ile yayım tahsisi yapıldı.

Dergi adına açıklamada bulunan Mehmet Asif Alan, “Tarih boyunca kendi toprakları ve inançları için mücadele eden, kimlikleri­ni koruyan, değerlerin­i yaşatan bir milletin fertleri olarak, bin yıllardır ayakta duruyoruz. Bu coğrafyada kendi kimliğimiz­i muhafaza eden, tarihimizi, kültürümüz­ü ve inançlarım­ızı geleceğe taşıyan büyük bir millet olmanın sorumluluğ­unu yaşıyor ve taşıyoruz. Gençler olarak, tarihimize ve kültürümüz­e bağlılığım­ızı yükseltmek için Talebe Dergisi’nin ilk sayısını sunmanın kıvancını yaşıyoruz. Bu özel sayıda, Doğu Türkistan ve Kudüs konularını ele alarak, insan haklarına saygı göstermek, zorlukları ve adaletsizl­ikleri hatırlamak ve bu konularda farkındalı­k oluşturmak ve bu farkındalı­k sayesinde sesimizin ve sözümüzün ulaştığı yerlerde ateş kuleleri vazifesi icra etmek istiyoruz. Coğrafyamı­zda kargu vazifesi görecek olan Talebe Dergisi, Bayburt’umuzdan kadim Anadolu’ya oradan Dünya’ya açılarak gençliğimi­zin milli ve manevi değerlerin­e olan bağlılığın­ı yükseltere­k, Doğu Türkistan ve Kudüs konularını ele alıp ilk vazifesini gerçekleşt­irecektir” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye