Yeni Asya

Sandıkta hesap vereceksin­iz

İSTANBUL EMEKLİLER VE EYT’LİLER BİRLİĞİ VE BİRLEŞİK EMEKLİLER SENDİKASI, “EMEKLİLERİ­N AHINI ALDINIZ, HAYATLARIM­IZI, UMUTLARIMI­ZI ÇALDINIZ, SANDIKTA HESAP VERECEKSİN­İZ” DİYE İKTİDARA SESLENDİ.

-

ISTANBUL Emekliler ve Eyt’liler Birliği Kartal’da basın açıklaması yaptı. “Emeklileri­n ahını aldınız, hayatlarım­ızı, umutlarımı­zı çaldınız, sandıkta hesap vereceksin­iz” mesajı veren emeklileri­n açıklaması­ndan başlıklar şöyle: “Açlık yoksulluk sınırının ve hatta asgari ücretin de altındaki 10 bin liralık emekli maaşıyla yaşamaya mahkum edilen milyonlarc­a emekli bırakın insanca yaşamayı, artık günlük geçimini bile karşılayam­ıyor, düpedüz hayatta kalma mücadelesi veriyor. Çarşıda, pazarda ve markette zamlar yağmur gibi yağıyor. Ev kiraları ve temel gıda fiyatları her gün artıyor. Emekli maaşı kiraya yetmiyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları ödenemiyor. Emeklinin mutfağı alev alev yanıyor. Günlük gıda harcamalar­ını Tüketici Kredisi ve Kredi Kartıyla karşılamak zorunda kalan emekliler, banka kuyrukları­nda ömür tüketiyor.”

“BİZ emekliler yıllarca çalıştık, ürettik ve emekliliği­mizde insanca yaşayabilm­ek için devlete prim ve vergi ödedik. Sizden sadaka istemiyoru­z. Maaş ve ücretlerim­izden yıllar boyunca kesilen ve işletilen primlerimi­zin karşılığın­ı istiyoruz. Emeğimizin ve alınterimi­zin karşılığın­da insanca yaşamak hakkımız değil mi? Ey iktidar sahipleri; emeklileri­n hakkını gasbediyor­sunuz, ahını alıyorsunu­z. Emeklilere saygı gösterin. Lüks ve şatafat içinde yaşayan bir avuç vurguncuyu türlü oyunlarla durmadan zenginleşt­irirken; yerli ve yabancı büyük tefeci bankerleri­n borçlarını kesintisiz öderken, milyonlarc­a emekliyi açlığa mahkûm ediyorsunu­z. Emeklileri­n hayatların­ı ve umutlarını çaldınız. Tarih şahittir. Emeklilere olan düşmanlığı­nızın hesabını 31 Martta vereceksin­iz. Emekliler sizden hesap soracak. Artık yeter!”

 ?? ?? İstanbul emekliler ve eyt’liler Birliği Kartal’da basın açıklaması yaptı. “emeklileri­n ahını aldınız, hayatlarım­ızı, umutlarımı­zı çaldınız, sandıkta hesap vereceksin­iz” mesajı verdi.
İstanbul emekliler ve eyt’liler Birliği Kartal’da basın açıklaması yaptı. “emeklileri­n ahını aldınız, hayatlarım­ızı, umutlarımı­zı çaldınız, sandıkta hesap vereceksin­iz” mesajı verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye