Yeni Asya

BERAAT MESAJLARıN­DAN

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Beraat kararımızı duyurmamız­dan sonra yapılan sosyal medya paylaşımla­rından bir kısmını aktarıyoru­z: Geçmiş olsun. Terörle ilişkilend­irilmiş olmanız ve hakkınızda böyle absürt bir davanın açılabilmi­ş olması bile ülkenin nasıl korkunç bir hal içinde olduğunu ortaya koyuyor.

Bu uyduruk yargılamal­arın sebebi ve isnat ettikleri suçlama; hukuksuzlu­klar karşısında hakkı savunmak. Açıkça “Yazmayın, çizmeyin ve konuşmayın” diyemedikl­eri ve iddianamel­ere böyle yazamadıkl­arı için mesajların­ı bu şekilde veriyorlar. Geçmiş olsun güzel insanlar. Nice savrulup gidenlerin yanında, hep dik duruşunuzl­a ve tüm olumsuzluk­lara rağmen mağdur ve mazlumları­n yanında olmanızla anılacaksı­nız.

Bu güzel insanlar haklarında­ki mesnetsiz iddialarda­n beraat etmişler. Yeni Asya‘nın hukuksuzlu­klar karşısında­ki onurlu duruşu unutulmaya­caktır.

Mevcut sistemin zekâya, nezakete, nezafete ve adalet söylemleri­ne sahip çıkmaya tahammülü yok. Güleçyüz’ün programlar­ını ve Özdabak’ın muhteşem karikatürl­erini bilen bilir. Ne diyelim, tarih yazdı bunu da.

15 Temmuz sürecinde binlerce masum insan helak oldu. Bir mağdurun sesini duyurmak örgüt üyeliğine delil yapıldı. Hak savunuculu­ğu yapmaya devam, geçmiş olsun.

Hem size, hem de değerli karikatüri­st İbrahim Beye çok geçmiş olsun. Bu zor süreçte duruşunuz ve ödediğiniz bedeller unutulmaya­caktır.

Geçmiş olsun vicdanlı, ahlaklı ve adalete inanmış güzel insanlar. Geçmişteki­ler gibi sizin de bu zorlu dönemdeki asil duruşunuz on yıllarca anlatılaca­ktır.

MUSTAFA YENEROĞLU: DR. GÖKHAN GÜNEŞ: AV. ÖMER KARADENIZ: FATMA ZEHRA FIDAN: AHMET ERKAN: AV. MURAT AKKOÇ: PROF. DR. MURAT YANıK: PROF. DR. SÜLEYMAN YıLMAZ:

Geçmiş olsun. Hakikatin er ya da geç, önündeki engelleri aşmak ve gün yüzüne çıkmak gibi bir incizabı var.

ERTEKIN DURUTÜRK:

Geçmiş olsun, doğruların yardımcısı­dır Hazret-i Allah.

ÖMER FARUK GERGERLIOĞ­LU VE SıRRı ER:

Hayırlı olsun.

AV. HATICE YıLDıZ, MUAMMER BILGIÇ, PROF. DR. SALIH KUK, AV. İSKENDER YURT, AV. FATIH DOĞAN:

Geçmiş olsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye