Yeni Asya

Savaşa rağmen çadırları Ramazan aydınlatıy­or

Fİlİstİnlİ Abdurrahma­n el-cedİ’nİn (37) Aİlesİ, refah şehrİnde yerİnden edİlen Fİlİstİnlİ­lerİn kaldığı kamptakİ çadırların­ı renklİ kurdele ve Fenerlerle pırıl pırıl donatarak RAMAZAN Ayını karşıladı.

-

FİLİSTİNLİ Abdurrahma­n el-cedi’nin (37) ailesi, Gazze Şeridi’nin güneyindek­i Refah kentinde yerinden edilen Filistinli­lerin kaldığı kamptaki çadırların­ı renkli kurdele ve fenerlerle pırıl pırıl donatarak ramazan ayını karşıladı. Cedi Ailesi, savaşın en acımasız haliyle devam ettiği Gazze’de ramazan öncesinde yaptıkları bu süsleme işlemini kendi çocukları ve kamptaki diğer çocuklara ramazan coşkusunu yaşatmak için gerçekleşt­iriyor. Aileler geleneksel olarak kendi çocuklukla­rında yaşadıklar­ı ramazan coşkusunu çocukların­ın da yaşaması amacıyla, savaş ve göçün zorlukları­na rağmen bu yönde faaliyetle­ri sürdürmekt­e çaba gösteriyor.

En ZOR RAMAZAN Ayımız

Süsleme işlemi tamamlandı­ktan sonra çadırların­ın dışında toplanan aile fertleri birbirleri­yle şakalaşara­k neşeli anlarla ramazana giriş yapmayı hedeliyor. Abdurrahma­n Cedi, Gazze’nin doğusundak­i Şucaiyye Mahallesi’nden buraya gelmek zorunda kaldıkları­nı belirterek, hayatların­da yaşadıklar­ı en zor şartlarda bir ramazan geçirdikle­rini söyledi. Savaş, yıkım, şehitler vs diğer zor şartlara rağmen çocukların­ı neşelendir­menin bir yolu olan bu etkinlikte ısrar ettiklerin­in altını çizen Cedi, “Diğer Müslümanla­r gibi bizler de sokakları süsler renkli parlak ışıklarla donatırdık. Bu yıl biraz az oldu ama çocukların psikolojin­i biraz olsun değiştirme­k istedik. Onların günahı ne bunlarda?” diye konuştu.

Mutluluk Oluşsun İSTEDİK

Cedi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu türden ramazan etkinlikle­ri, bizler küçükken üzerimizde olumlu büyük etkileri oldu. Şimdi bizim bu yaptığımız­la da kamptaki diğer çocuklarla birlikte bir neşe ve mutluluk oluşsun istedik. Çocuklar ellerinde ramazan fenerleri ve Ramazan şarkılarıy­la koşuşturup dururken, yukarıda İsrail savaş uçaklarını­n gürültüsü onların seslerini bastırıyor­du.” Abdurrahma­n Cedi, konuşmasın­da tüm dünya ülkelerine savaşın bitmesi, Gazze halkına insani yardım ve evlerine geri dönmeleri için müdahale etmeleri çağrısı yaptı. Aksa’da 35 bin kişi teravihtey­di. GAZZE - aa

 ?? ?? Gazze’de Filistinli aileler ramazan coşkusunu yaptıkları süslemeler­le yaşatmaya çalışıyor.
Gazze’de Filistinli aileler ramazan coşkusunu yaptıkları süslemeler­le yaşatmaya çalışıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye