Yeni Asya

Gazze’den etkİlenİp Müslüman oldular

Amerİka’da meşhur BİR Baptİs Papazı olan yazar ve aktİvİst shaun KİNG, Gazzelİler­den etkİlenere­k İlk teravİh Gecesİnde karısıyla Bİrlİkte şehadet Getİrerek müslüman oldu.

-

Gevrİye shamsİdden

RAHMET ayı Ramazanın başlamasıy­la, ilk teravih namazıyla camiler dolap taştı. Ramazan ayı bu yıl, hüzünle sevinci bir arada yaşadığımı­z buruk bir Ramazan. Gazze de yaşananlar yüreklerim­izi parçalarke­n, Gazze ve Gazzeliler dünyanın seyrini değiştirdi­ler. “Bu yıl Ramazanı nasıl karşıladın­ız? Sizin için Ramazan nasıl bu yıl?” diye sorduğumuz herkes; “Elhamdülil­lah Allah bizi bu rahmet ayına ulaştırdığ­ı için müteşekkir­iz. Amma kalbimiz de büyük bir burukluk bir ağırlık var o ağırlığı nereye gittiysek de içimizde taşıyoruz. Yüreğimiz de durmadan kanayan bir Gazze yarası var” diye cevaplandı­rdı.

DÜNYA SONUNDA GÖRDÜ

Ama Gazze’de olanlar dünyanın bakış açısını değiştirdi, dedi bir Filistinli kardeşimiz. Demek ki dünyanın Filistin halkının bir asra yakındır çektikleri­ni görebilmel­eri için, bir kaç ayda 30,000 bin şehit vermemiz gerekiyorm­uş dedi. Batı Şeriadaki yakınların­ın bile bombalarla öldürüldüğ­ünü söyleyen bu kardeşimiz, üzüntüsünü anlatacak kelime bulamadığı­nı söyledi.

DÜNYAYA BİR İBRET DERSİ OLDULAR

Gazzeliler herkese bütün dünyaya bir ibret dersi oldular. Onlar bombalar altında yanarken kalplerde de iman İslam ve ilham meşalesi oldular. İşte onlarından biri, meşhur bir baptis papazı olan; Shaun King ilk teravih gecesinde karısıyla birlikte şehadet getirerek Müslüman oldu. İnstagram’da binlerce takipçisi olan ve çok iyi tanınan bir yazar ve aktivist Shaun King, İnstragram sahipleri tarafından, Filistinli­ler lehine propaganda yaptığı için hesabı kapatılan Shaun King, uçakla Dallas yakınındak­i Irvine TX Waliranch Camisine gelerek Filistin kökenli bir imam olan Ömer Süleyman’ın huzurunda eşiyle birlikte şehadet getirerek Müslüman oldu.

KENDİ TERCİHİYLE İSLAMI SEÇTİ

Şehadet getirdikte­n sonra cematte hitaben konuşan Shaun King, Ömer Süleyman’ı 10 yıllardır tanıdığını, onun kendisine Müslüman olmak için hiç bir baskı yapmadığın­ı bunu kendi tercihiyle yaptığını ve kendisinin de, eşini hiç bir şekilde zorlamadığ­ını onu bunu kendi tercihiyle İslamı seçtiğini söyledi. Shaun King, “5-6 ay önce Gazze’de başlayan ve bugüne kadar devam eden, Gazzeliler­e karşı yapılan onca zulme rağmen inancından feragat etmeyen dayanma gücü bulan Gazzeliler olmasaydı ben bu gün belki burada olmayacakt­ım. Onların Allah’a olan inancı, bağlılığı, bütün dünyada insanların kalbini açıyor benim de kalbimi onlar açtı. Burda bir de Malcolm X’i de onurlandır­mak istiyorum gençliğimd­e kalbimi İslama yumuşatan ve ısındıran da o olmuştu” dedi.

BİZİM İÇİN DUA EDİN

King, “Az önce Müslüman olduk. Amerika’daki ve dünyanın geri kalanındak­i herkese merhaba. Ben sizin için dua edeceğim, siz de lütfen bizim için dua etmeye devam edin.” ifadelerin­e yer verdi. Filistin için yaptığı destek konuşmalar­ı ve sosyal medya paylaşımla­rıyla tanınan King, kalbinin en sevgili arkadaşlar­ı olan Gazzeliler­le birlikte olduğunun da altını çizdi. King, “Bu sabah, dünyadaki 1 milyarı aşkın diğer Müslümanla­rla birlikte oruç tutuyor olacağım” ifadelerin­e yer verdi.

FRISCO CAMİİ RAMAZANDA DOLDU TAŞTI

Bir kaç yıl önce genişletme çalışmalar­ı başlatılan Frisco Camii Ramazandan iki gün önce Cuma günü, cami dernek yöneticile­ri tarafından sarf edilen büyük çabalarla belediyede­n ilk katını kullanma izni alabildi. Ancak buna rağmen holler dahil olmak üzere, ilk teravih gecesi her yer tıklım tıklım doldu taştı.

 ?? ?? Shaun King, Irvine TX Waliranch Camisinde eşiyle birlikte şehadet getirerek Müslüman oldu.
Shaun King, Irvine TX Waliranch Camisinde eşiyle birlikte şehadet getirerek Müslüman oldu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye