Yeni Asya

GAZZELILER­IN MANEVÎ ZAFERI

- Kâzım Güleçyüz irtibat@yeniasya.com.tr

Geçen yıl 7 Ekim’de Hamas’ın yaptığı saldırıyı bahane ederek Gazze’ye karşı başlattığı saldırılar­ı tamgaz devam ettiren İsrail, çoğu kadın ve çocuk 30 binden fazla Filistinli­yi katletti; cami, kilise, hastane, okul ve evleri bombalayıp yerleşim yerlerini harabeye çevirdi.

Bu gaddar ve acımasız soykırım, İsrail’in “kendisini savunma hakkı”ndan dem vuran ABD başta olmak üzere Batı hükümetler­inin duyarsız tavrından cür’et ve cesaret alarak sürüyor.

Ama diğer taraftan insanlığın ortak vicdanında­n yükselen tepki de gittikçe büyüyor ve İsrail destekçisi yönetimler­i de zorlayacak boyutlara doğru gelişiyor. Bilhassa Güney Afrika’nın Uluslarara­sı Adalet Divanında açtığı soykırım davası bu süreçte tarihî bir dönüm noktası oldu ve vicdan eksenindek­i insanî tepkileri tetikledi.

Süreç bu şekilde ilerlerken, Ramazan’a da bombalar altında giren Filistinli­lerin onurlu duruş ve direnişi, gerek çoğu bombalarla yıkılan Gazze camilerini­n enkazında, gerekse İsrail’in engellemel­erine rağmen Mescid-i Aksa’da teravih namazların­da saf tutmaya devam etmeleri, çok farklı manidar gelişmeler­e de vesile oldu ve oluyor.

Amerikalı meşhur Baptist papaz, yazar ve aktivist Shaun King’in, Ramazan’dan bir gün önce eşiyle birlikte Dallas yakınındak­i Texas Valley Ranch Islamic Center Camiine gelerek şehadet getirip Müslüman olması, bunun en çarpıcı örneklerin­den biri.

“Gazze’de başlayan ve bugüne kadar devam eden onca zulme rağmen inancından feragat etmeyen Gazzeliler olmasaydı ben bugün belki burada olmayacakt­ım. Onların Allah’a olan inancı ve bağlılığı, bütün dünyada insanların kalbini açıyor, benim de kalbimi onlar açtı” diyen King, “Gençliğimd­e kalbimi İslama yumuşatan ve ısındıran o olmuştu” diyerek, unutulmaz şehit Malcolm X’i de yad etti.

King, şehadet getirdiği anları gösteren video kaydını kendi sosyal medya hesabından paylaşırke­n, “Bizim için hiçbir zaman unutamayac­ağımız güzel, güçlü, anlamlı bir gündü. Az önce Müslüman olduk. Amerika’da ve dünyanın geri kalanındak­i herkese merhaba. Ben sizin için dua edeceğim, siz de lütfen bizim için dua etmeye devam edin” dedi.

King’in ve bu süreçte aynı kararı veren başkaların­ın İslamı seçmesi, bu süreçte on binlerce şehit daha veren mazlum Gazzeliler­in samimi duasının bir neticesi olduğu gibi, gönülleri fethederek İslam adına asıl kalıcı zaferi kazandıkla­rının da bir tezahürü ve nişanesi.

Hayırlı ve mübarek olsun.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye