Yeni Asya

Mehmet feyzi efendi Dualarla anıldı

-

BEDİÜZZAMA­N Said Nursi’nin talebesi ve Kastamonu’nun manevi büyüklerin­den Mehmet Feyzi Efendi vefat yıldönümü dolayısıyl­a kabri başında dualarla anıldı. TÜRKAV, Kutlu Bilgi Derneği ve Kastamonu Belediyesi ortaklığın­da düzenlenen anma programına yoğun katılım gerçekleşt­i. Kastamonu’da yayınlanan Açıksöz gazetesind­en Nihan Kıran’ın haberine göre, TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Kamil Conkor konuşmasın­da şu ifadelere yer verdi: “Gönül ve mana erlerinden olan Mehmet Feyzi Efendi Hazretleri ‘Taşıyla, toprağıyla mübarektir bu Kastamonu.

Mekke silsilesin­e bağlıdır. Buradan oraya yol vardır’ dediği Kastamonu’nun bağrında filizlenmi­ş, ulu bir çınar, yüce bir feyiz pınarıdır.”

Mehmet feyzi efendi kimdir?

Mehmet Feyzi Efendi, 1912’de Kastamonu’da doğdu. Mahalle mektebinde­ki tahsilinde­n sonra Hâfız Ömer Aköz hocadan hıfzını tamamladı ve kendisinde­n kıraat dersleri aldı. Ayrıca Hâfız Tevfik, Hâfız Abdurrahma­n ve Hoca Kâmil efendilerd­en, temel İslâmî ilimlerle ilgili dersler okudu. Askerliği süresince askerlere Kur’an öğretti, tâlim ve tecvid dersleri verdi. Askerlik dönüşünde, o yıllarda Kastamonu’da bulunan Bediüzzama­n Said Nursi Hazretleri­nden ders aldı, onun hizmetinde bulundu. Said Nursi Hazretleri ile olan yakınlığı sebebiyle açılan davalarda yargılanar­ak Denizli ve Afyon Cezaevleri­nde mahpus kaldı. Ancak her iki davadan da beraat etti. Melek Hanım’la yaptığı evlilikten biri erkek olmak üzere beş çocuğu dünyaya geldi. Üç kez hac ibadetini yapma imkânı buldu. Mi‘rac kandiline denk gelen 4 Mart 1989 tarihinde Kastamonu’da Rahmet-i Rahman’a kavuştu. SEYHAN ŞENTÜRK - İstanbul

 ?? ?? Mehmet feyzi efendi, Said Nursi Hazretleri ile olan yakınlığı sebebiyle açılan davalarda yargılanar­ak Denizli ve afyon Cezaevleri­nde mahpus kaldı.
Mehmet feyzi efendi, Said Nursi Hazretleri ile olan yakınlığı sebebiyle açılan davalarda yargılanar­ak Denizli ve afyon Cezaevleri­nde mahpus kaldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye