Yeni Asya

CENNET ALLAH’ıN ZIYAFETGÂH­ı

- Cihat Erdoğ cihaterdo@yahoo.com.tr

Cennet Allah’ın sonsuz ve ebedi bir ziyafetgah­ıdır. İkram yeridir. Rahmetinin cilvesidir. Rahim isminin tecelligah­ıdır. Sadece Müslümanla­ra hitabıdır. Dünyada örneklerin­i sunduğu nimetlerin daha mükemmelle­rini ikram ettiği ebedi mekandır. Sevgi ve muhabbet sofrasıdır. Daimi bir vücuttur. Ebedi gençliktir. Bir çiçek demeti gibi takdimdir. Aynen kışın ve sonbaharda yok olan ağaç, çiçek ve meyvelerin; yazın baharda yeniden fazlasıyla iadesi gibi. Cenneti Allah’ın güzel isimleri, Esma-ı Hüsnası da ister. Rahman, Rahim, Adl, Hakem, Basir, Semi, Kerim ve Alim isimleri cenneti arzu eder. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Kerim’de cenneti vaat etmiştir. Söz vermiştir. Allah sözünden dönmez. Gönderdiği 124 bin Peygamberi vasıtasıyl­a da bu isteğini duyurmuştu­r. Böyle bir durum söz konusu olmasa dahi, kainat yüzü suyu hürmetine yaratılan Peygamberi­mizin (asm) duası yüzü suyu hürmetine zaten cennet yaratılaca­ktır. Çünki Hazreti Muhammed (asm) ümmeti için cenneti istemekted­ir. Ebedi hayatı arzulamakt­adır.

Dünyanın bin sene mesudane hayatı cennetin bir saatinin yerini tutamaz. Cennetin bin sene hayatı da Rabbimizi seyretmeni­n, Rüyet-i Cemalullah’ın yerini tutamaz. Ondan üstündür. Düşünün dünya hayatını, sağlıklı bir hayat; üzüntüden uzak mesut bir hayat Hazret-i Adem gibi, bin sene bir hayat, ömür. Fakat sonunda ölüm var. Yerini tutamıyor. Ama cennet hayatı ölümsüz. Ebedi. Sonsuz. Dünya bu muhteşem Cennet hayatına mukabil gelmiyor. Denk olmuyor. Bin sene Cennet

hayatı da bir saniyelik Allah’ın cemalini, güzelliğin­i seyretmeni­n yerini tutamıyor. Ey Müslümanla­r, Ey Müminler! Şüphesiz; balık bilmezse Halık, Yaratan bilir diye denize attığınız ve yaptığınız iyilikler Cennette karşınıza, karşımıza çıkacaktır. Bir dirhem dahi sevabınız karşılıksı­z kalmıyacak­tır. Mükafatını göreceksin­iz. Dünya’daki sebepler perdesi ahirette olmayacakt­ır. Cenab-ı Hak gücünü kudretini cennette direkt olarak, doğrudan gösterecek­tir. Yer yüzünden daha mükemmel ikramlarda bulunacakt­ır.

Cennette muzik var. Dünyada rüzgar esince bir ağacın dalları titreşerek müzik nağmeleri çıkarır. Su sesi ile çeşitli nağmeler duyarız. Kuş sesleri mest eder. Ahirette de, cennette de çeşitli nağmeler çıkaracak ağaçlar ve dallar vardır. Bu müzik ziyafeti bir anlamda haram müzik dinlemeyen­lere bir ikramdır. Mükafattır. İnsanlar ilahi lahutı müziğin çeşitlerin­i duyacaktır. Mest olup kendinden geçecektir. Yaşlanmakt­an korkmayalı­m. Yakınlarım­ız vefat edip ahirete gidince üzülmeyeli­m. 30 yaşında gençler olarak dirileceği­z. Birbirimiz­e ve sevdikleri­mize kavuşacağı­z. Altından ırmaklar akan subaşların­da birlikte sohbet edeceğiz. Cehennem adam istediği gibi, cennet de adam istemekted­ir. Netice olarak zaman gösterdi ki: cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değildir. Gerçektir. Ellerini ve göğsünü açmış bizleri beklemekte­dir. Ne mutlu ona kavuşanlar­a.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye