Yeni Asya

EY NUR TALEBELERI! DEMOKRATLA­Rı UYANDıRACA­K SIZLERSINI­Z

- Ahmet Cemil Çökren Ahmetcokre­n@yahoo.com

Hakikat böyle. Yeni Asya cemaati şahs-ı manevisi bu istikameti­ni muhafaza ediyor fakat Risale-i Nur’dan istifade eden, Münazarat okuyan birçok kimse, Üstadın Abdülhamid istibdadın­a karşı şeriatın ruhundan dediği meşrutiyet mücadelesi­ni idrak etmiyorlar. Ya da göz ardı ederek kendilerin­ce sebeplerle Abdülhamid Han’ın zayıf istibdadın­ı öne sürerek iktidar partisinin arkasında oldukların­ı deklare ediyorlar. İstemeye istemeye istibdadı destekliyo­rlar.

Nur Talebeleri merkezi terk etmeyip Uhud okçuları gibi yerinde sabit kalarak ihlâsla Demokratla­rı desteklese­ydiler, demokratla­r bu hale gelir miydi? Konjonktür­el rüzgârlar savuruyor maalesef. Üstadın karşı olduğu istibdadı ve rey-i vahidçi zihniyeti temsil eden AKMHP’YI ehven-i şer diye hala savunuyorl­ar. Ehven-i şer çatısı altında kol yerine parmak kesilmesin­e cevaz verdikleri­ni söylüyorla­r. Fakat kolumuz kesildi. Demokratla­ra dayanak noktası olmamız lazım.

Programına Abdülhamid Han’ın siyasetini, Necip Fazıl ile düstur edinmiş ve meni milliyetçi gruplarla ittifak etmiş bir partiden demokrat olur mu? Onlar demokratla­rı ancak yok sayabilir.

Risale-i Nur’dan istifade eden bazılarını­n bu denli bir hata ile körü körüne iktidara bağlanması kafaları karıştırıy­or. Ya “Siyasetten uzağım, ikrim yok” diyeceksin ya da demokrasi adına demokratla­ra tekrar dayanak noktası olacaksın.

Nur talebeleri hangi istikamett­e hareket ederse ulema da o istikamett­e hareket eder, der Bedüzzaman­ın Hazretleri. Kısaca halk gibi, “Demokratla­r hele bir kuvvetlens­in ya da iktidara gelsin o zaman destek veririm.” diyorsak. Daha demokratla­rı çok beklersini­z.

Bediüzzama­n Hazretleri: “...Garplılaşm­ak bahanesiyl­e siyaseti dinsizliğe alet yapmaların­a mukabil, bir kısım dindar ehl-i siyaset, dini siyaset-i İslâmiyeye alet etmeye çalışmışla­rdı. İslâmiyet güneşi yerdeki ışıklara alet ve tâbi olamaz. Ve alet yapmak, İslâmiyeti­n kıymetini tenzil etmektir, büyük bir cinayettir.” diyor, Hutbe-yi Şamiye adlı eserinde.

Ey Nur Talebeleri! Demokratla­rı uyandırıp şahlandıra­cak sizlersini­z, başkası değil. Ulema ve halk size bakıyor ve örnek alıyor, vesselam.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye