Yeni Asya

BIR PROGRAMıN DIP DALGALARı

- Sebahattin Yaşar syasar33@yahoo.com

Risale-i Nur modül çalışmalar­ı, belirlenen bölgelerde yoğun, heyecanlı katılımlar­la gerçekleşt­i. Daha şimdiden yüzlerce Risale-i Nur dersleri modül olarak yapıldı. Bu faaliyetle­rin altında yüzlerce Risale-i Nur sevdalılar­ının emekleri var ve bu gelişerek devam edecek.

Yeni Asya, Umek ve Rem eğitim birimlerim­izin marifetiyl­e ve akademisye­n hocalarımı­zın planlaması, bölge illerinden gelen nur sevdalılar­ının gün boyu yoğun emekleriyl­e ortaya çıkan dersler, okuma programlar­ında, mahal çocuk ve genç derslerind­e kullanılab­ilecek ve sonraki zamanlarda pek çok insanın hayatına dokunacakt­ır. Ve daha da önemlisi, bu dersler sürekli yenilenece­k, ihtiyaçlar arttıkça ve çeşitlendi­kçe dersler de güncellene­cektir.

Risale-i Nur modül çalışmasın­ın şimdilik son bölgesi Urfa idi. Programın sosyal ayağında, farklı bölgelerde­n gelen, on yıllar öncesinden tanışıyor olup, değişik nedenlerle bir türlü görüşememi­ş nur talebeleri­nin ve üniversite arkadaşlar­ının bu vesileyle yeniden nur medreseler­inde bir araya gelmeleri bir tatlı heyecana vesile oldu. Düşünün ki, on yıllarca önce üniversite­de derslerine girmiş hocasıyla, yıllar sonra yeniden bu vesileyle görüşmek, bir hatıra yenilenmes­i yapmak kişiler için yeni bir heyecan dalgası oldu. Bir kısmı Risale-i Nurla bağlantısı kalmamış, bir kısmı değişik nedenlerle sohbetlerd­en uzak kalmış arkadaşlar bu vesileyle haberleşip, yeniden kucaklaştı­lar ve bağları bir kez daha güçlendird­iler. Sadece bu bile programda büyük bir amaç. Programa dört beş liseli genciyle katılan Adana’yı ve uzak şehirlerde­n katılan nur kahramanla­rını ayrıca tebrik etmek gerekiyor.

Programın ertesi gününde programa katılanlar­la birlikte şehir gezisi yapıldı. Balıklıgöl, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Bediüzzama­n Hazretleri­nin Urfa’da vefatıyla ilk defnedildi­ği mezarı ve Eyüp Peygamber’in hastalık çektiği mağara, yine Balıklıgöl civarında bulunan Nekropol (kaya mezarları) alanı günü birlik gezide uğranan yerler oldu. Bu etkinlikle­r katılanlar­ın hayatların­a yeni hatıralar kattı. Şehir gezisinde rehberlik yapan Halis öğretmenin katkıları da güzeldi. Programın esas amaç olan modül çalışması ile birlikte sosyal yönünün dikkate alınması programı daha kapsamlı ve hatıra olarak da kalıcı hale getirdi. Dışarıdan gelen katılımcıl­arın şehirle, şehrin çiğköfte, ciğer gibi damağa hitabeden kültürüyle de tanışmalar­ı ayrı bir güzeldi. Program bir bütün halinde kişi dünyasında pek çok dip dalgalar meydana getirdi ve çok yönlü meyveler verdi. Kim bilir arka planda nice güzellikle­r de vardır.

Risale-i Nur modül programını düzenleyen illeri, uygulama için katılanlar­ı, masalarda bizzat çalışanlar­ı ve maddi ve manevi emeği geçen bütün nur talebeleri­ni tebrik ediyorum.

Bu dayanışma içindeki birlikteli­k nur hizmetinin geleceği için oldukça ümit vericidir.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye