Yeni Asya

Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

Peygamberi­miz Hz. muhammed’in (asm) vasiyeti üzerine veysel Karani’ye bırakılan önemli Kutsal emanetlerd­en Hırka-i Şerif, ramazan dolayısıyl­a fatih’teki Hırka-i Şerif Camisi’nde ziyarete açıldı.

-

HıRKA-I Şerif’in, ramazanın ilk cuma günü ziyarete açılması vesilesiyl­e cami bahçesinde düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Veysel Karani’nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir ile ailesi ve protokol üyeleri katıldı. Hırka-i Şerif Camisi İmam Hatibi Recep Köksal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyl­e başlayan törende konuşan Erbaş, Al-i İmran Suresi’nin 31. ayetini aktararak, Allah’ın insanları sevmesinin yolunun Hz. Muhammet’e itaatten geçtiğini dile getirdi.

Hırka-i Şerif ’i bugüne kadar taşıyanlar­a, muhafaza edenlere teşekkür eden Erbaş, gençlere ve çocuklara peygamber sevgisinin aşılanması gerektiğin­i anlattı. Hz. Muhammed’in Veda Hutbesi’nde Allah’ın kitabını ve sünnetini emanet bıraktığın­ı vurgulayan Erbaş, “İşte biz o yoldayız. Peygamber Efendimizi­n bütün insanlığa, insanlığı karanlıkla­rdan aydınlığa çıkarmak için getirdiği Kur’an’ın yolundayız.” diye konuştu.katılımcıl­arın hep birlikte dua etmesinin ardından Hırka-i Şerif ’i ziyarete açıldı.

Uzun kuyruklar oluştu

Hırka-i Şerif’i görmek için cami bahçesinde vatandaşla­r uzun kuyruklar oluşturdu. Ziyarette bazı vatandaşla­r duygusal anlar yaşadı. Ziyaretçil­erden Fatma Eskiyunus, Allah’ın buraya gelmeyi kendisine nasip ettiğini söyledi. Gönül Yorulmaz, duyguların­ın yüksek olduğunu kaydederek, dualarının kabul olmasını diledi. Her yıl, Hırka-i Şerif’in ziyarete açıldığı ilk gün geldiğini anlatan Suzan Aracı, “İsterse 1000 kişi olsun. Bu sırayı bekler, girerim. Sabah 07.00’de, çok erken gelirim. Ramazan boyunca haada 3 gün buradayım” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye