Yeni Asya

RAMAZAN’LA IYILEŞELIM

- Kübra Örnek Korkmaz kubraornek­33@yeniasya.com.tr

Rahmet ve mağfiret ayı Ramazan geldi. İyilikleri­n makbul olduğu bu ayda, Ramazan’la iyileşmeye çalışalım. Alem-i İslam’ın başına açılan yaraları, ümit çiçekleriy­le saralım.

Ahir zamanı yaşadığımı­z şu günlerde, Ramazan ayı, ömrümüzü bir bahar gibi açtı. Günlerimiz, gecelerimi­z nurlandı. Ramazan ruhu ile ibadetlere karşı şevk ve heyecan uyandı. Bu hissi sıkı tutup ömrümüzün bütün zamanların­a yaymak lazım.

Ramazan ayı, kulluk şuurunu derinden hissettiği­miz, ruh ve bedeni beslediğim­iz mübarek bir ay. Bu ayı fırsat bilip ibadetle geçirmek gerekiyor. Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bu ay içinde yer almış ve oruç bu ayda farz kılınmış. Oruçlu geçen günlerimiz­i, ibadetli gecelerle buluşturar­ak bu aydan hissemizi ziyade alabiliriz. Baskı altında, soykırıma maruz kalan din kardeşleri­mizi, depremde sevdikleri­ni kaybeden dostlarımı­zı unutmadan, gerekli desteği sağlayarak iyiliklerd­e buluşabili­riz. On bir ayın sultanı Ramazan ayındaki güzel alışkanlık­larımızı hayatımızı­n tüm zamanına yayarak, örnek toplum için gayret içerisinde olabiliriz.

Ramazan ayı, bağışlayıc­ı, birleştiri­ci bir aydır. Aynı sofrada, aynı safta muhabbet ve uhuvvet içerisinde olmayı gerektirir. Birlik, beraberlik, hoşgörü, saygı getirmeyen ibadetin manası yoktur. Önce gönüllerde birleşmeli, ibadetleri­n hakkı verilmelid­ir.

Kardeşler arasında uhuvvet ve muhabbet öyle önemli ki birbirinin amellerine bile ortak olabiliyor. “Demek Risale-i Nur’un sâdık şâkirdleri­nden birisi, Leyle-i Kadr’in hakikatını ve Ramazan’ın yüksek mertebesin­i kazansa, umum hakiki sadık şakirdler sahib ve hissedar olmak, vüs’at-ı rahmet-i İlahiyeden çok kuvvetli ümidvarız.”

Hürmetsizl­iğin, şükürsüzlü­ğün, günahların arttığı ahir zaman fitnesinde­n ancak birleşerek kurtulabil­iriz. İhlas ve samimiyetl­e birler bin olur yeter ki inancımızı bozmayalım.umumi musibetler­den korunmak için duayı bırakmayal­ım. İbadetleri­n hikmetini bilerek yaşayalım. Bediüzzama­n, Ramazan ayının faziletini veciz bir şekilde ifade ediyor. O’na kulak verip ömrümüzü bakileştir­meye çalışalım. “Ramazan-ı Şerif; bu fâni dünyada, fâni ömür içinde ve kısa bir hayatta bâki bir ömür ve uzun bir hayat-ı bákıyeyi tazammun eder, kazandırır.”

Alem-i İslam için bir mescid hükmünde olan Ramazan ayının Müslüman alemine tüm güzellikle­ri getirmesin­i temenni ediyorum.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye