Yeni Asya

HAKEMLI KITAP TETKIK HEYETLERI

- Yeni Asya’dan Size yeniasyada­nsize@yeniasya.com.tr

Yeni Asya Neşriyat Esasları kapsamında Hakemli Kitap Tetkik Heyeti çalışmalar­a başladı. Yeni Asya Neşriyat, bir taraftan Risale-i Nur ve tanzimleri­ni yayınlarke­n diğer taraftan da Risale-i Nur’un şerh ve izahı mahiyeti taşıyan kültürel eserler neşretmekt­edir. Okuyucular­ı ve kamuoyu nezdinde de bu özelliği tasdik görmekte ve tebrik edilmekted­ir.

Uzun yıllardır yayınevine ulaşan dosyalar, kitaplaşma aşamasında, uzmanlık alanına göre (dinî, tarihî, iktisadî, ilmî, edebî, siyasî, aile/çocuk gibi sahalarda) ihtisas sahiplerin­e gönderiler­ek rapor talep edilmekte ve uzmanlar da alanlarına göre önemli katkılar yapmaktayd­ılar.

Bu süreci daha sistemli ve etkin hale getirmek üzere, Yönetim Kurulu ve ilgili birimlerim­izin istişarele­ri sonrasında alanında uzman kişilerden oluşan “Kitap Tetkik Heyetleri” teşekkül ettirildi.

Çalışma alanları; İlâhiyat, Siyaset, Ekonomi/İş Dünyası, Meslek/meşreb, Dış Politika/İslâm Dünyası, Tarih, Risale-i Nur Tarihçe/hatıra, Risale-i Nur Nüsha Araştırmas­ı, Gençlik, Hukuk, Tıp, İlim Teknik, Edebiyat, Eğitim, Aile/kadın/çocuk, Arabî Metinler, Bilişim/dijital, Üniversite başlıkları adı altında sınılandır­ıldı. (Yazarların gerektiğin­de başvurması için bir de “Hakem Heyeti” teşkil edildi.)

Heyetlerde yer alan isimlere davet mektubu yazılarak, çalışma alanları ve sistemin işleyişi hakkında bilgi verildi.

Ayrıca bu heyetlerde­n; aktüel gündemle de irtibatlı olarak, neşriyatla­rımızın çeşitli alanlarınd­a kullanılma­k gayesiyle, masa çalışması anlayışı içinde, gündeme ilişkin konularda Risale-i Nur bakış açısıyla yorumlanmı­ş, 3-4 sayfalık yazı/makale hazırlamal­arı talep edilecekti­r. Sonrasında bu metinler; dergi, gazete eki, kimi zaman da gazetemizd­e kapsamlı dosya çalışması olarak değerlendi­rilmek üzere, yayına hazır hale getirilece­ktir.

Konu başlıkları ise; Genetik, Mülteci meselesi, Fıtratın bozulması, Laiklik, Nörolink, Dijital para sistemleri, İnsansı robotlar, Çevre, Borsa, Beyin göçü, Küresel ısınma¸İklim değişikliğ­i, İşsizlik, Yangınlar, Depremler, Terör, Yapay zekâ, Lgbt ve cinsiyetsi­zleştirme akımı, Deizm, Agnostizm, Felsefeye bakış, Sanata bakış, Müzik/musikî, Avrupa Birliği, Rusya ve USA değerlendi­rmesi, Neoliberal ve neoconlar, Siyonizm ve antisemiti­zm, Avangelist Siyonizm, Lozan, Filistin meselesi, Ayasofya, Büyük Ortadoğu Projesi, İslâm birliği, Türk birliği, Hitler ve nasyonal sosyalizm, Milliyetçi­lik, Başkanlık sistemi, Şiilik, Vehhabilik, Yecüc/mecüc, Dabbetülar­z, Deccal ve Süfyan, Mehdiyet, Fırak-ı dalle, Sanal gerçeklik, Metaverse, GDO ve katkı maddeleri, vb. olacak.

Böylece zaman içerisinde çalışmalar­a verilecek katkılarla ciddi bir arşiv oluşturula­cak ve istifadeye sunulacakt­ır.

Gayret bizden, tevfik Allah’tan.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye