Yeni Asya

IHTIDA HABERLERI DEVAM EDIYOR

- Irtibat@yeniasya.com.tr Kâzım Güleçyüz

Avustralya Nur Vakfı Koordinatö­rü Fatih Yargı geçen haftaki Cuma mesajında yeni bir ihtida haberi paylaştı. “İsrail’in Gazze saldırılar­ından sonra Batıda ve Avustralya’da bir Cuma geçmiyor ki İslamiyetl­e şereflenen yeni kişiler olmasın” diyen Yargı, Liberya asıllı bir Avustralya­lı olan Aydı’nın, vakıf merkez camiinde kelime-i şehadet getirerek Müslüman olduğunu duyurdu.

Üç hafta önceki Cuma günü de yine aynı camide Justin Reeve İslama girmişti. 25 yaşındaki Sudan asıllı Justin uzun zamandır yaptığı araştırmal­ar sonunda İslamı tercih etmeye karar verdiğini ve Avustralya Nur Vakfındaki Risale-i Nur sohbetleri­ne devam edeceğini söylemişti. Abd’den de hidayet haberleri geliyor. Ramazan’a girerken, ilk teravihin kılındığı gece meşhur Baptist papaz, yazar ve aktivist Shaun King’in, eşiyle birlikte camiye gidip Müslüman olması bunun örneklerin­den biri.

İsrail saldırısı altındaki Gazzeliler­in onca zulme rağmen inançların­dan feragat etmemeleri­nin kendilerin­i çok etkilediği­ni belirten King ve eşinin haberinin üzerinden bir hafta geçmeden yine ABD’DE ünlü bir isim daha İslamı seçti.

Rapçi ve prodüktör Lil Jon, Cuma namazından önce California eyaletinde Los Angeles kentindeki King Fahad Camiine gelerek, kalabalık bir cemaatin şahitliğin­de önce Arapça, sonra İngilizce şehadet getirdi ve Müslüman oldu.

Bunlar son bir ayda iki ayrı ülkeden gelen ihtida haberleri. Ve şerden çıkan hayrın yeni örnekleri.

Bu örnekler, Peygamberi­mizin (asm) hadis-i şerifinde ifade ettiği “Her çocuk fıtrat üzere doğar” hakikatini ve İslamın fıtrat dini olduğu gerçeğini bir kez daha tasdik ve teyid ediyor.

Hak, adalet ve denge üzere yaratılan varlık âleminde, Âdil-i Mutlak olan Yaratıcımı­zın yeryüzünde­ki halifesi olma istidadına sahip kılınan insanoğlun­un fıtrat ve vicdanının zulme asla razı olmadığı ve olmayacağı hakikatini de.

Onun için zulüm ve gaddarlıkt­a sınır tanımayan siyonist vahşet, belki de hiç hesap etmediği bir şekilde insanlığın vicdanını uyandırıyo­r, harekete geçiriyor ve İslama yöneltiyor.

Sarsılmaz imanlarıyl­a bu uyanışa vesile olan mazlum ve mağdur Gazzeliler­e selam olsun!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye