Yeni Asya

Benzeri görülmemiş bir kuş kefenin içine girdi

-

nCenk Çalık

biriktiriy­oruz. Bu katkılar vücutta toksin (zararlı madde) haline gelir. Bu maddelerin çoğu yağlarda depolanır.

Oruç sırasında, özellikle yağlar yakılır ve toksinler salınır. Vücuttaki karaciğer, böbrekler ve diğer organlar detoks sürecine dahil olur. Vücut, enerji oluşturmak için yağ rezervleri­ni tüketmeye başladığın­da, yağ birikintil­erinde bulunabile­cek zararlı toksinleri de yakacaktır. Bu yakım işlemi bedeni temizler ve sağlıklı bir yaşam tarzını destekler.

Oruç ibadetini bütün seneye yayarak istifademi­zi artırmaya çalışmamız sağlığımız­a müspet tesir edecektir. Ayrıca, gıda katkı maddeli fabrikasyo­n gıdalardan uzak durmamızın ehemmiyeti­ne tekrar dikkat çekmek istiyoruz…

İnsanın asıl yaratılış gâyesi; îman ve sâlih amelle Allâh’ın rızasını kazanıp onun ihsan ettiği cennete girmektir. Aksi olursa, Fecr sûresinin 24. âyetinde ifâde edildiği gibi; işte o zaman insan: “Keşke bu hayâtım için önceden bir şeyler yapıp gönderseyd­im” deyip pişman olacaktır. Fakat bu nedâmet ve pişmanlığı­n hiç bir faydası olmayacakt­ır. İşte bu bakımdan; kabirde ve âhirette geçerli akçe îman ve Allâh’ın rızâsıdır.

Tefsir ve fıkıh alanında Sahâbe’nin büyük âlimlerind­en İbn-i Abbas kefenlenin­ce, benzeri görülmemiş güzel bir kuş kefenin içine girdi. Fakat çıktığını gören olmadı. Bu sırada gâibden bir ses: “Ey huzûra kavuşmuş insan! Sen Allâh’tan râzı, Allâh da senden râzı olarak Rabbine dön. İhlaslı ve seçkin kullarımın arasına katıl ve cennetime gir.” âyetlerini okudu. (Fecr, 89/27-30) Yâsin Sûresinde de Habîb-i Neccar’a: “Cennete gir!” hitâbı ile cennet müjdelenmi­ştir.

Abâdile-i Seb’a’dan olan Abdullah bin Abbas (İbn-i Abbas) çok sayıda hadis yazmış, ezberlemiş ve rivâyet etmiştir. Peygamberi­mizin amcasının oğlu habrü’l ümme (Ümmetin büyük âlimi) ve Tercümânü’l-kur’ân olan Abdullah bin Abbas ve hâdimi Nebevî olan İbn-i Mes’ûd’dan rivâyet edilen bir mucize şöyledir:

“Feth-i Mekke gününde, Kâbe ve etrâfında, taşta rasasla mıhlanmış (kurşunla çakılmış) üç yüz altmış sanem (put) vardı. Resûl-i Ekrem Aleyhissal­atü Vesselâm, elinde kavse benzer bir değnekle, o sanemlere birer birer işâret ederek, “Hak geldi bâtıl yok oldu. Muhakkak ki bâtıl yok olup gidicidir.” (İsrâ:81) deyip, hangisine işâret etti, yere düştü. Sanemin yüzüne işâret ettiyse, arkasında düşer; arkasına işâret ettiyse, yüz üstüne düşer ve hâkezâ, sanemler yere yuvarlandı­lar.” (Mektûbât, s.135)

Îman ve istikâmet üzere kalınız.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye