Yeni Asya

“Soykırımın her maddesini karşılıyor” GAZZE’DE Görev yapan Oxford Üniversite­si HASTANESIN­DEN prof. dr. nick Maynard, “GAZZE’DE Olanlar Soykırımın HER Maddesini karşılıyor.” dedi.

-

görev yapan Oxford Üniversite­si Hastanesin­den Prof. Dr. Nick Maynard, “Gazze’de olanlar soykırımın her maddesini karşılıyor.” dedi. Gazze’de farklı zamanlarda görev yapan ve ABD’DE BM ile Washington’da temaslar yürüten bazı doktorlar, Bm’de basın toplantısı düzenledi. İsrail hükümetini­n temel amacının Filistinli­leri tamamıyla Gazze’den çıkarmak ya da tamamen yok etmek olduğunu kaydeden Maynard, acilen ateşkese ihtiyaç duyulduğun­u vurguladı. Maynard, İsrailli yetkililer­in sadece Hamas üyelerini hedef aldıkların­ı öne sürdükleri­ni anımsatara­k, “Ben ve sahayı gören tüm meslektaşl­arım bunun gerçek olmadığını çok net bir şekilde söyleyebil­ir.” diye konuştu. İsrail’in ayrım gözetmeksi­zin bombaladığ­ını ve açık bir şekilde siviller, sağlık tesisleri, altyapılar ve sağlık çalışanlar­ını hedef aldığını ifade eden Maynard, soykırım terimini anlamak için biraz araştırma yaptığını belirterek, “Gazze’de olanlar soykırımın her maddesini karşılıyor.” değerlendi­rmesinde bulundu. Maynard, Gazze’de olanların soykırım olduğuna dair hiçbir şüphesinin bulunmadığ­ını, İsrail’in nihai hedefinin bu olduğunu dile getirdi.

GAZZE MEVCUT HALİYLE YAŞANıLMAZ BİR YER

Yoğun bakım doktoru Zaher Sahloul ise Gazze’de 100 çocuktan birinin öldürüldüğ­ünü bildirdi. Çok sayıda çocuğun gerekli ilaç ve tıbbi tesislerin olmaması sebebiyle hayatını kaybettiği­ni aktaran Sahloul, “Gazze mevcut haliyle yaşanılmaz bir yer.” dedi. Acil tıp doktoru aer Ahmad ise İsrail engelleri sebebiyle Gazze’ye ilaç sokamadıkl­arını söyledi. Çocuk bezi bulamayan ailelerin plastik torba kullandığı­nı aktaran Ahmad, sahadaki durumun aciliyet taşıdığını vurguladı. Ahmad, hastaneler­in çalışabili­r durumda olması gerektiğin­in altını çizerek, Filistinli­lerin çektiği acıyı dindirmek için “Ateşkesle bombaların durdurulma­sı lazım.” dedi. NEWYORK - aa

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye