Yeni Asya

Refah’ın işgali kıyamet gibi olur

-

farklı zamanlarda görev yapan Batılı doktorlar, İsrail’in Gazze’nin Refah setmini işgal planını hayata geçirmesi halinde ölü sayısının artacağı uyarısında bulundu. Bir İngiliz doktor, “Refah işgal edilirse Gazze kan gölüne döner, göreceğimi­z ölüm sayısı da kıyamet gibi olur.” dedi. Gazze’de farklı zamanlarda görev yapan Batılı ülkelerden doktorlar, Birleşmiş Milletler’de düzenlenen bir programda, İsrail’in saldırılar­ının “dehşet verici vahşetinde­n” bahsederek, kentteki sağlık sisteminin fiilen çöktüğünü dile getirdi.

euronews’in haberine göre, ABD, İngiltere ve Fransa’dan gelen dört doktor, İsrail’in ekim ayında başlattığı saldırılar nedeniyle yerle bir olan sağlık sistemini destekleme­k üzere Gazze’deki ekiplerle birlikte çalışıyor.

‘İsrail yönetimini­n asıl hedefinin Filistinli­leri tamamıyla Gazze’den çıkarmak veya tamamen yok etmek’ olduğunu kaydeden doktorlar, acil ateşkese ihtiyaç duyulduğun­un altını çizdi. Doktorlar Nick Maynard, aer Ahmad, Amber Alayyan ve Zaher Sahlouf ’tan oluşan heyet, Gazze’deki insani durumun vahametini Kongre üyeleri ve ABD Dışişleri Bakanlığı nezdinde gündeme getirmeye çalışıyor. Doktor Sahloul, “Eğer (Refah’a) herhangi bir saldırı olursa, Gazze’nin kan gölüne döneceği ve (İsrail’in) katliam üstüne katliam yapacağı anlamına geliyor.” dedi. Sahlouf, sağlık sisteminin bozulması ve çökmesiyle birlikte hamile kadınların kanamadan, bebeklerin bakımsızlı­ktan ve ishalli hastaların da susuzlukta­n öleceğini uyarısında bulundu. Savaşın tırmanması halinde doğrudan ve dolaylı olarak 250 bin kişinin öleceğine dair bazı tahminlere işaret eden Sahlouf, “Bu İncil’de geçen bir rakam” ifadesine yer verdi ve ekledi: “Bunun gerçekleşm­emesini umuyoruz. Çünkü bu nüfusun gidebilece­ği hiçbir yer yok.” Haber Merkez

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye