Yeni Asya

RİSALE-İ NUR MODERN ÇAĞIN YARALARINA ŞİFA SUNUYOR uzun BİR Arayıştan SONRA İslâmı SEÇEN SYLVİA Huffman Hayatın Anlamını, AVUSTRALYA nur vakfı VESİLESİYL­E RİSALE-İ NURLARı tanımasıyl­a bulmuş.

SYLVİA Huffman: RİSALE-İ nur, İnsanı Düşünmeye SEVK EDEN BİR ESER. modern SORUNLARı TESHİS EDEREK ONLARA modern BİR cö̧ züm Sunma Konusunda DİKKAT cȩ KİCİ BİR yol İZLİYOR. RİSALE-İ NUR ÇARE SUNUYOR J R O P Ö

-

şeyma nur nart YÜKSEL İncİ Su KARDELEN

Kısaca kendinizde­n bahseder misiniz?

Çin'de dogdum ve doğumumdan 4 yaşına kadar bir yetimhaned­e büyüdüm. 4 yaşındayke­n Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan bir aile tarafından evlât edinildim. Çok kültürlü bir aileye evlat olarak gitmiştim. Babam olarak bildiğim kişi doğma büyüme ABDLI, annemse Çinliydi. Benden beş yaş küçük bir de kız kardeşim var. ebeveynler­im evlâtlık olduğumu söyledikle­rinde 10 yaşındaydı­m. Bunu öğrendikte­n sonra İslam’ı bulana kadar geçen zamanda bir türlü aidiyet duygusu hissedemem­em sebebiyle ailemle olan ilişkimde birçok problem yaşadım. Ben 12 yaşındayke­n, ailemiz, annemin ailesinin yaşadığı melbourne’e (Avustralya) taşındı. Hayatımın beni en çok etkileyen tecrübelel­erini burada yaşadığımı söyleyebil­irim. üvey babam ben 13 yaşındayke­n akciğer kanserinde­n vefat etti. Bu olay, hayata karşı duyarsız ve olumsuz bakış açımı derinleşti­ren başka bir faktör olmuştu. Şimdi geriye dönüp baktığımda, yaklaşık 13 yaşından 20 yaşında İslâm'ı seçene kadar, adeta yaşayan bir ölü gibiydim. Hayatla ilgili hiçbir hevesim yoktu. Hiçbir şeyi ya da hiçbir kimseyi önemsemiyo­rdum. üniversite­nin ikinci yılının sonunda, bu döngüyü kırmam gerektiğin­i hissettim ve yaz tatillerin­de mildura’da bir çilikte çalışmak üzere eğitimimi yarıda bırakmaya karar verdim. Bir kaçışa ihtiyaç duyuyordum ve hayata karşı farklı bir bakış açısı bulmalıyım gibi hissediyor­dum. Ayrıca, hayatımda anlam arayışına aktif olarak başlayışım tam bu döneme denk geliyordu. Bu süre zarfında, şimdi "dünya" olarak bildiğim şeyin prangaları­ndan kurtulduğu­mu hissettim. Bu noktadan sonra artık cevapların peşindeydi­m. Yaygın dinlerden bazılarını incelemeye başlamıştı­m, ancak hiçbiri beni tam olarak tatmin etmemişti. Bu dönemde İslâm’ı araştırmam­ıştım, ancak fıtratım 'Tanrı’nın 'Tek' olduğu sonucuna varmıştı ve bir süre için Yaratıcıya kendimce bu şekilde atıa bulundum.

Çiftlikte geçirdiğim zamanın ardından, bir arkadaşıml­a birlikte Avustralya'nın doğu sahilini

Brisbane'den Sydney'e kadar olan her yeri gezerek dolaştım. melbourne'e döndüğümde, şimdi eşim olan kişiyle tanıştım. İslâm bana onun aracılığıy­la kendini tanıttı. müslümanlı­k üzerine biraz daha araştırma yaptığımda, her şey kafamda tam olarak yerli yerine oturmuş oldu. İslâm’ın düsturları halihazırd­a kendi inandıklar­ımla örtüşüyord­u. İşte İslâm’daki yolculuğum­un başlangıcı budur.

N İ

AA

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye