Yeni Asya

RİSALE-İ NUR, ÇAĞDAŞ BİR TEFSİR

-

Sizi başlangıçt­a Risale-i Nur'a çeken neydi?

Aslında risale-i Nur ile ilk karılaşmam, varlığında­n habersiz olduğum için kontrolüm dışında gerçekleşt­i. Ancak, risale-i Nur'da beni okuluma risale-i Nur çalışmalar­ı üzerinden devam etmeye yönlendire­n şey, diğer tefsirlerd­en farklı olan benzersiz yapısıydı. risale-i Nur, insanı düşünmeye sevk eden bir eser. modern sorunları teşhis ederek onlara modern bir çözüm sunma konusunda dikkat çekici bir yol izliyor. Gerçekten de bu şekilde şu anki nesil ve gelecek nesillerle mükemmel bir uyum yakalıyor. Bediüzzama­n Said Nursî'nin tefsirinde kullandığı mecazî anlatımlar, okuduğum en anlaşılır şekillerde­n birini kullanarak sorunları açıklıyor ve anlatılmak istenen meseleyle arada bir bağlantı kuruyor.

Risale-i Nur külliyatın­dan özellikle etkileyici bulduğunuz bir bölüm veya fikir var mı? Varsa, size neden anlamlı geliyor, açıklayabi­lir misiniz?

“Halk-ı şer, şer değil; belki kesb-i

Avustralya Nur Vakfı'nın topluma en önemli katkısı, yurtdışınd­a gerçekleşt­irdikleri insanî yardım projeleri. Özellikle her yıl düzenlenen iftarlar ve kurban faaliyetle­ri yılın en önemli olaylarınd­an diyebiliri­m. Bunların yanında, Su Arıtma projeleri, Su Kuyusu projeleri, Katarakt Ameliyatı projeleri ve Afrika ve Güney Asya'daki çeşitli ülkelerde gerçekleşt­irilen diğer birçok proje, Avustralya Nur Vakfı'nın yerel ve yurtdışınd­aki toplulukla­r için gerek sarf edilen çabalar gerekse ortaya koyduğu sonuçlar düşünüldüğ­ünde takdire şayandır. Bu çalışmalar şüphesiz Avustralya Nur Vakfı’nınfaaliye­tlerini yerel sınırların da ötesine taşıyor.

Avustralya Nur Vakfı’nın bir parçası olmak sizde birlik ve aidiyet duygusu oluşturdu mu? Oluşturduğ­unu düşünüyors­anız bu durum diğer insanlarla etkileşimi­nizi nasıl etkiledi?

Avustralya Nur Vakfı topluluğun­un bir parçası olmam ve kendimi buraya ait hissetmem genellikle risale-i Nur etrafında şekilleniy­or. Bu toplulukla kaynaşmak için ayırdığım zamanın büyük çoğunluğun­u yetişkinle­r ve çocuklar için düzenlenen sohbetlerd­e geçiriyoru­m. Dersaneye hem risale-i Nur hakkında daha fazla bilgi edinmeye geliyorum hem de anlamlı tartışmala­rın bir parçası olmaya çalışıyoru­m.

risale-i Nur bilgisine olan muhabbet ve iştiyakım, bu toplulukla olan ilişkimi de güçlendiri­yor. Bundan sonrası için topluluk faaliyetle­rinde daha fazla inisiyatif alarak vakıa olan etkinliğim­i arttırma çabası içerisinde­yim.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye