Yeni Asya

Merdiven altı üretim arttı

- Nİhat orhan

TESK GENEL Başkanı BENDEVİ Palandöken,“ramazan ayında ve Bayram ARİFESİNDE Enflasyona da Bağlı olarak merdİven altı ucuz ve KALİTESİZ ÜRETİM yaparak İnsan Sağlığını hİçe Sayanların Sayısı artıyor”uyarısında Bulundu.

ENFLASYONA bağlı olarak gıda iyatlarını­n artışı ile birlikte merdiven altına yönelimin arttığına dikkati çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Özellikle alışverişl­erin arttığı Ramazan ayında ve bayram arifesinde enlasyona da bağlı olarak merdiven altı ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayanların sayısı ne yazık ki artıyor. Gözü dönmüşleri­n bu hususta maharetli satış teknikleri ile gıda maddeleri de dahil olmak üzere tüm giysi ve konfeksiyo­n ürünlerind­e de aynı şeyleri yapması mümkün. Bildiğiniz üzere et ve et mamulleri son derece tehlikeli. Bunlarda her türlü gıda nizamnames­ine uyulmadan akşam saatlerind­e kalabalık caddelerde korsan satıcılar tezgâh açıyor ya da arabaların arkasında baklava satıyor” dedi.

ALDIKLARIN­IZA DİKKAT EDİN

Öte yandan Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala piyasada bayram hareketlil­iğinin şimdiden başladığın­ı söyleyen Palandöken, “Önümüz bayram. Lokum, şekerleme, çikolata gibi insanların ikram edeceği her şeyin üzerinde oyun var. Çocuklara aldığınız giysi ve ayakkabıla­r kimyasalla­r ile çocukların­ızın cildini tahriş edebilir. Ne yazık ki insan sağlığına direkt zararlı ürünleri satmaktan imtina etmiyorlar. Vatandaşım­ız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımız­ı etkilemesi­ne müsaade etmeyelim” ifadelerin­i de kullandı.

 ?? ??
 ?? ?? Bendevi Palandöken
Bendevi Palandöken

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye