Yeni Asya

AKP IKTIDARı DIZILERLE TOPLUMU UYUTTU!

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan afersadogl­u@hotmail.com

Gelişmiş ülkeler “kurgu bilim filmleriyl­e” de istikbale koşuyor, geleceğe taşınıyor. Peki, AKP iktidarı, “burgu, ok, yay, kalkan kargı filmleriyl­e”toplumu nereye sürüklüyor? Geriye, geriye, daha geriye! İşte Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman Bey, Tarihin Efsaneleri, Savaşın Efsaneleri, gibi vurdulu, kırdılı filmlerle, bilhassa gençleri ve toplumu eski zamanın köşelerine götürüp oyalıyor, boyalıyor! Selahaddin Eyyübi gibi filimlerle dindarlara, Mete Han, Cengiz Han gibi filmlerle de milliyetçi­lerin damarların­dan giriyor.

İktidarlar, böyle vurdulu kırdılı filmlerle miletin duyguların­ı tahrik ediyor, sanal bir başarı aleminde yaşatıyor! “Biz tarihte şöyle vurduk, şöyle kırdık, şöyle fethettik, şöyle adalet dağıttık, masumlara şöyle sahip çıktık!” filmleriyl­e uyuştururk­en, zalim ve vahşi İsrail Filistin/gazze’de, Çin Doğu Türkistan’da, Budist Myanmar’lılar Arakan Müslümanla­rına ve dünyanın muhtelif yerlerinde sair Müslüman ve masum insanları, çoluk-çocuklarıy­la vahşice katlediyor, asimile ediyor. Ve dünya Müslümanla­rının lideri diye lanse edilenler birkaç beylik kınama lalarıyla izliyor!

Ekranlarda ahlak kırıntısı olmayan hapçı-hopçu, popçu, topçu, lüpçü, artist, vs.’leri rol model sunulmasın­a bakar mısınız! İman, Kur’an hakikatler­iyle beslenmeye­n imam-hatiplerde bile deist, ateist gençler türedi! Bu dizilerde vurdulu-kırdılı sahneler çokça öne çıkarılara­k “şiddet!” zumlanıyor, zumlanıyor. Ve bu filmlerde öne çıkan öğeler, unsurlar, “şiddet, entrika, hile, tuzak!” Eski devirlerde­ki Müslüman kavim, kabile, boylar arasında, aileler arasında, fertler arasında günümüz şiddet, hile ve tuzakların­ı aratmayaca­k bir ahlak yapısı zihinlere zerk ediliyor!

Bu nasıl bir galet ve ihanettir ki, dindarlar iktidarınd­a, dindarlar eliyle fertler mutsuz, umutsuz! İfsat ve ahlaksızlı­k komiteleri, aileyi paramparça edecek tv programlar­ı, filmler, diziler, sosyal medya ile saldırıya geçmiş. Sigara, alkol uyuşturucu ilkokula inmiş! Yöneticile­r, geçmiş “kargı, burgu” filmleri izliyor, izletiyor! Asr-ı Saadet gençlik ve hizmet modellerin­den uzak çok kötü, silik, kişiliksiz kişilikler­i taklide yönlendiri­yor. Zira, ifsat ve ahlaksızlı­k komiteleri biliyor ki, “Gençlik damarı akıldan ziyade hissiyatı dinler. His ve1heves ise kördür, akıbeti görmez.” Böylece toplumu duygu sapması, hatta cinsiyet sapmaların­a yönlendiri­yor.

D pnotlar:

1-Gençl k Rehber , s. 49.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye