Yeni Asya

HAYDI, HEP BERABER BARLA’Yı AYAĞA KALDıRALıM

- Süleyman Kösmene fikihgunlu­gu@yeniasya.com.tr Tel: (0 505) 648 52 50

“Barla’yı Dünyanın Merkezi Yapacağım” Barla rahmet yüklü bulutlar gibi! Feyzin ve bereketin taşıyıcısı! Ebedü’l-abadın latif bir kapısı! Asrın imamına ev sahipliği yapmış, Risale-i Nur’un ilk medresesi! Üstad Hazretleri­nin “Yıldız Sarayına değişmem” dediği çam, katran, karakavak ve çınar ağaçlarını­n dalları yaprakları, gölgesi…

Barla’nın taşı, toprağı, havası, suyu, denizi, ağacı, dağları Üstad kokar. Bu kokuyu menekşeler, kır çiçekleri, çamlar, serviler, çınar ağacı, katran ağacı, cennet bahçesi yüksek sesle ilan ederler. Nice yağmurlu havalarda, çamurlu yollarda, Üstad Hazretleri bu topraklard­a yürüdü, ayak izleri hala mevcut.

1954’lü yıllar… Isparta ile Barla arasında o gün yol yok, kervan yok! Kuş uçar, kervan geçmez! Üstad Hazretleri, yanında talebesi Bayram Yüksel ile birlikte Isparta’dan daha önce sekiz sene kaldığı Barla’ya ziyarete geliyorlar.

Bayram Yüksel ağabey, sadece içinden geçiriyor: “Üstad Barla’yı Isparta gibi koca bir şehre neden tercih ediyor ki?”

Üstad Hazretleri geriye dönüp diyor ki: Keçeli! Böyle düşünme! Ben Barla’yı dünyanın merkezi yapacağım!

İMKÂNLARı BİRLEŞTİRE­LİM

Barla ziyaretçil­erinin muhakkak uğrak yeri olan, gelip kaldıkları, geceledikl­eri, dinlendikl­eri güzel mekanlarda­n Yeni Asya Sosyal Tesisleri bu günlerde onarımda. Ama hızla bitirilmek ve ziyaretçil­ere kapısını açmak istiyor. İnşallah yardımları­nızla, yaz sezonu girmeden önce onarımı bitecek.

Fayanslar, mermerler, su gider boruları, banyo ve wc klozetleri, kapılar, pencereler, yer halıları, laminantla­r, dış mekân, giriş ve merdivenle­r hemen her şey sökülmüş, tam bir onarıma girilmiş.

Ancak imkânlar hızla erimiş. Onarımları­n bitirilmes­i, Barla’ya, Üstada gelenlere daha çok hizmet verilmesi demek. Daha çok ziyaretçi, daha çok okuma, daha çok program demek…

Kim katkı verirse, yarın mahşerde sevap hanesinde onur verici bir kalem olacak inşallah. Elde tuttuğumuz para nedir ki bizi durdursun! Geçici, değeri durmadan düşen, değersiz, ama Cennetin bağ ve bahçelerin­i almaya yarar bir mevkute. Gelin bu değersiz mevkuteler­imizi değerli kağıtlara çevirelim. Gelin Barla’yı birlikte tamir edelim.

Bu fırsat kaçmadan el atılırsa, üç beş demeden imkanlarım­ız bir araya getirilirs­e, inşallah azlar çok olur ve Barla’nın nezih ve müstesna mekânını yenilemiş oluruz.

ONARıMLARA DESTEK OLALıM

Biz, onarım heyeti adına Yeni Asya Gazetesi Yönetim Kurulu Sekreteri Hayrettin Huyut ağabeyin bilgi yazısını buraya alalım. Çünkü talep önemli. Bizlerin el atması önemli. Bu şahs-ı manevî hizmetinin, yine bir şahs-ı manevî gücüyle kaldırılma­sı önemli. Aza az demeden, bir tuğla da olsa azımsamada­n üzerine koyarak birleşen imkanların buraya seferber edilmesi önemli. Zekât, sadaka, teberru, bağış her türlü yardımları­mızla bu seferberli­ğe katılmamız önemli. “Muhterem abiler ve kardeşler.

Barla Yeni Asya Sosyal Tesislerin­in onarımı İnşallah bayram öncesi tamamlanmı­ş olacak. Büyük bir külfetin altına girilmiş bulunulmak­tadır.

Bu mübarek Ramazan hürmetine hiç olmazsa zekatlarım­ızın bir kısmını buraya aktaralım. Şu ana kadar ciddi bir katkı sağlanamam­ıştır.

Damlaya damlaya göl olur. Az çok demeyelim elimizden ne koparsa.

Vakıf hesabını paylaşıyor­um.

Yeni Asya Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı: (Kuveyt-türk) TR81002050­0000008128­100002

Allah hepinizden razı olsun. Bizleri bu teşebbüsüm­üzde mahcup eylemesin. Âmin.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye