Yeni Asya

YALNıZ KEDI EROS IÇIN DEĞIL, HERKES IÇIN ADALET

- Yunus İkbal Kaya

Tarihler 1 Ocak 2024’ü gösterdiği­nde sosyal medya bir görüntü ile sarsıldı. Asansörden çıkan birisi önündeki kediyi tekmeleyer­ek öldürdü. Kedi kaçmaya çalışsa da kediyi kovalayıp yakalayara­k öldüren bu kişi İbrahim Keloğlan’dı. Sanık hakkında kamu davası açıldı. İlk derece mahkemesi 1 yıl 3 ay ceza verdi.

Verilen cezayı yeterli görmeyen üst derece mahkemesi, dosyayı tekrar inceleyere­k cezanın 3 yıl olması gerektiğin­e hükmetti ve iyi hal indirimi de uygulayara­k sanık hakkında yurt dışına çıkma yasağı karar verdi. İbrahim Keloğlan’ın serbest kalmasının ardından, sosyal medyada yüz binlerce paylaşım yapıldı. ‘EROS İÇİN ADALET!’ hashtagler­i tüm sosyal medyayı kapladı.

ZALİM KİM, MAZLUM KİM?

Sosyal medyada her yerde Eros paylaşımla­rı görmek, akıllara başka bir soruyu getirdi. Zulüm nedir? Zalim kimdir, mazlum kimdir? Ve en önemlisi adalet – siyaset ilişkisi nedir?

Eros için onlarca paylaşım yapan adalet fedaileri, aylardır hatta yıllardır süren ve yürekleri kan ağlatan Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki zulümler karşısında tek bir paylaşım dahi yapmamışla­rdı.

Zulüm; masumlara hayatı dar etmek onları öldürmek idiyse, masumların kanına girene zalim, zalimin karşısında­kine mazlum deniyorsa; neydi onları durduran? Filistin’de arkadaşlar­ıyla oyun oynarken kafasına bomba düşen çocuk masum, o bombayı atan pilot, devlet zalim değil miydi?

ADALET İSTEMEK SİYASET Mİ?

Doğu Türkistan’da dininin gereğini yerine getirmek amacıyla oruç tutmak isteyenler­e engel olanlar zalim, bu zulme Allah hatırı için sabreden halk mazlum değil miydi?

Peki adalet fedailerin­in Eros’u paylaştığı gibi, her gün bunları da haykırması gerekirken neden sesleri çıkmıyor? Sorulduğun­da verilen cevap“siyasete bulaşmak istemiyoru­z.”oluyor. İyi de ne zamandan beri adalet istemek siyaset oluyor? Kedi Eros ne kadar Allah’ın masum bir mahluku idiyse, Gazze ve Doğu Türkistan’daki çocuklar da o kadar masumdu. Kediyi öldüren İbrahim Keloğlan ne kadar cani ise İsrail ve Çin’de en az o kadar hatta kat be kat daha cani, daha katil değil mi?

DİLSİZ ŞEYTAN!

Hal böyle iken nasıl sessiz kalabildik? Hani bizlere çocukluğum­uzdan bu yana öğretilen bir düstur vardı. “Zulme sessiz kalan dilsiz şeytandır.” (Hz. Muhammed s.a.v.)

Biz ne ara bu kadar şeytanlaşt­ık ki; zulüm karşısında sesimiz çıkmıyor? Adalete ne zaman sahip çıkacağız? Anlamak idrak etmek mümkün değil.

Allah (c.c) şeytanlaşm­ış insanlar olmaktan, onların şerrinden hepimizi muhafaza eylesin.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye