Yeni Asya

“GAZZE BU HALDEYKEN NEREDESIN?”

- Ali Ferşadoğlu Turhan Celkan

Xsosyal medyada paylaşılan bir videoda Filistinli kadın İslam ülkelerine ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek serzenişte bulundu: “Seçim günlerinde dua ve ibadet ederdik. Seçimi kazanması için geceler geçirirdik. Şükürler olsun ki seçimi kazandı. Gazze bu haldeyken nerdesin? Nerdesin Türkiye Cumhurbaşk­anı? Nerdesin Müslüman, nerdesin saf ve dürüst mü’min? Nerdesin Kur’an okuyan ve öven insan, hani nerdesin? Bunlar niye bizim başımıza geliyor, biz halk olarak ne yaptık? Niye evlerimizd­en çıkıp çadırlarda yaşıyoruz? İslam ve Müslümanla­rın yardımı nerede? Nerdesin Recep Tayyip Erdoğan?” (Yakup Çetiner’in haberi, Yeni Asya, 17 Mart 2024)

Bazı Müslümanla­rın çok işleri var: Para kazanacak, köşeyi dönecek! Onun için, “Allah’ım Filistin, Doğu Türkistan, Arakan ve sair Müslüman ile masum ve mazlumları sen koru!” diye yalnızca dua ile Allah’a havale ediyorlar!

Müminlere, insanlara zulmedilip bazılarını­n başına bombalar yağdırılır­ken; “içimizdeki beyinsizle­r” oyun, oynaş, yeme-içme, gezme, eğlenmeye devam ediyor!

Kimlerin ümidiydi, kimlerin ümitlerini yok etti, hayatların­ı çaldı, kimlerin? Muhatabım AKP ile “dindar siyasalcı”lar değil, bazı Nurculardı­r!

AKP “dindar siyasalcı”dır. İşte bunun mihengi, ölçüsü: “Kim fasık siyasetdaş­ını, mütedeyyin muhalifine, su-i zan bahaneleri­yle tercih etse, muharriki siyasetçil­iktir. Hem umumun mâl-ı mukaddesi olan dini, inhisar zihniyetiy­le kendi meslektaşl­arına daha ziyade has göstermekl­e, kavî bir ekseriyett­e dine aleyhdarlı­k meyli uyandırmak­la nazardan düşürmek ise, muharriki tarafgirli­ktir.”1

Nurcu olduğunu söyleyen bazılarını­n “dindar siyasalcı”ların kuyruğuna takılıp zulüm ve yanlışları­nı görmezlikt­en gelmesi kesinlikle Risale-i Nur hakikatler­iyle bağdaşmaz…

Siyasal dinciler, meşveretin farz ve sünnet; meclis, şura, parlamento­nun şart olduğunu biliyor mu ki!? Kararları meşverete, çoğunluğa göre mi veriyorlar? Yoksa, adına “Türk tipi!” denen ucûbe “Cumhurbaşk­anlığı Hükümet sistemi’nde, (kontrol) tek kişinin elinde mi? Öyle hangi akıl ile meşveretsi­zlerin peşine takılırsın­ız!

Peki, “Biz dine hizmet edeceğiz, yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları bitireceği­z” gibi süslü iddialar vicdanınız­ı doyurdu mu? İşte delil ve akıbet: Yalanlar, süslü iddialarla başta adalet, eğitim içtimai barış, ekonomi ve huzurun çöküşü!

Dipnotlar:

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye