Yeni Asya

LEYLE-I KADR’I YÜZ BIN EL ILE ARAMAK

- Bediüzzama­n Said Nursî

RİSALE-İ NUR’UN KAZANDIRDI­ĞI İKİ NETİCE

Evet, Risale-i Nur’un bu dehşetli zamandaki kazandırdı­ğı iki netice-i muhakkakas­ı her şeyin fevkindedi­r; başka şeylere ve makamlara ihtiyaç bırakmıyor.

• Sadâkat ve kanaatle Risale-i Nur dairesine giren, imanla kabre gireceğine gayet kuvvetli senetler var.

• Risale-i Nur dairesinde, ihtiyarımı­z olmadan, haberimiz yokken takarrur ve tahakkuk eden şirket-i maneviye-i uhreviye cihetiyle her bir hakikî sadık şakirdi, binler diller ile, kalpler ile dua etmek, istiğfar etmek, ibadet etmek ve bazı melâike gibi kırk bin lisan ile tesbih etmektir. Ve Ramazan-ı Şerifteki hakikat-i Leyle-i Kadir gibi kudsî ve ulvî hakikatler­i

BIRINCI NETICESI: İKINCI NETICESI:

yüz bin el ile aramaktır.

İşte bu gibi netice içindir ki Risale-i Nur Şakirdleri, hizmet-i Nuriyeyi velâyet makamına tercih eder, keşif ve kerâmâtı aramaz ve ahiret meyvelerin­i dünyada koparmaya çalışmaz ve vazife-i İlâhiye olan muvaffakıy­et ve halka kabul ettirmek ve revaç vermek ve galebe ettirmek ve müstehak oldukları şan ü şeref ve ezvâk ve inayetlere mazhar etmek gibi kendi vazifeleri­nin haricinde bulunan şeylere karışmaz ve harekâtını onlara bina etmezler. Hâlisen, muhlisen çalışırlar,“vazifemiz hizmettir; o yeter” derler.

VE SÂNIYEN:

Seksen küsur sene kıymetinde bulunan ve Ramazanı Şerifin mecmuunda gizlenen hakikat-i Leyle-i Kadri kazanmak için Risale-i Nur Şakirdleri­nin şirket-i maneviye-i uhreviyele­ri muktezasın­ca her biri, mütekellim-i maalgayr sigası olan “Ecirnâ” [Bizi koru], “İrhamnâ” [Bize merhamet et], “Vağfirlenâ” [Bize mağfiret eyle] gibi tabiratta, “Biz” dedikleri vakit Risale-i Nur’un sadık şakirdleri­ni niyet etmek gerektir; tâ her bir şakird umumun namına münâcât edip çalışsın. Ve bu bîçare ve az çalışabile­n ve haddinden çok fazla hizmet ondan beklenen bu kardeşiniz­e, o hüsn-ü zanları yanlış çıkarmamak için geçen Ramazan gibi yardımınız­ı rica ediyorum.

LÛGATÇE:

ezvâk: zevkler.

fevkinde: üstünde.

hakikat-i Leyle-i Kadir: hakikati, mahiyeti.

inayet: ihsan, lütuf.

mütekellim-i maalgayr: şahıs, biz.

netice-i muhakkaka: şakird: talebe.

şirket-i maneviye-i uhreviye: ahirete ait amellerde manevî ortaklık, birbirinin sevabından hissedar olmak.

takarrur: yerleşme, kararlı

velâyet: velilik.

Kadir Gecesinin birinci çoğul kesin netice, sonuç. hale gelme.

Şirket-i maneviye-i uhreviye cihetiyle her bir hakikî sadık şakirdi, binler diller ile, kalpler ile dua etmek... Ve Ramazan-ı Şeriteki hakikat-i Leyle-i Kadir gibi kudsî ve ulvî hakikatler­i yüz bin el ile aramaktır.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye