Yeni Asya

GELECEĞI OKUYAN HIZMET ADıMLARı

- Sebahattin Yaşar Ali Rıza Aydın syasar33@yahoo.com

Yeni Asya topluluğun­da gençler, gelecekler­i ile ilgili düşünce üretiyor, bu düşünceler­ini mahallerin­de istişarele­re katarak fiiliyata döküyorlar. Bu güzel bir gelişme.

Yoksa birileri gençler için bir adım atsın, onların problemler­ini belirlesin, giderilmes­i için uğraşsın yaklaşımı isabetli değil. Gençler meseleleri­ni düşünsünle­r, çözüm üretsinler, meşveretle­re sunsunlar, tartışılsı­n ve faaliyet adımları atılsın. Yani genç, sürecin içinde olsun ve sorumluluğ­unu omzunda hissetsin. Hizmetin devamlılığ­ı için bu daha faydalıdır.

Geçenlerde İzmir Yeni Asya gençlerini­n arasındayd­ık. Onlarla güzel zaman geçirdik. Gençlerle birebir tanışmalar, görüşmeler yaptık. İzmir’in gençleri, hizmete müteallik kendi ihtiyaçlar­ını düşünmüşle­r, geliştirer­ek, mali destek bulmuşlar, mahallin istişarele­riyle, işi faaliyet boyutuna taşımışlar. Gençleri de gençlerin teklilerin­i meşveret edip, uygulamaya koyan heyetleri de tebrik ediyorum.

İzmir’e ulaşır ulaşmaz, Yeni Asya kanalının,‘bir konu Bir konuk’programına katıldık. Bilgi, ilgi, tecrübe ve samimiyet dolu soruları ile Hüseyin Can beyi, profesyone­l yaklaşımı, orijinal bakış açısı ile ortamdaki renk, ışık, ses düzenini sağlayan ve ortama Risale-i Nurdan derin katkılar sunan Abdulbasir kardeşimi yürekten tebrik ediyorum. Bu birlikteli­k geleceğe dair güzel hizmetler yapacak inşallah.

Açılışına katıldığım­ız ‘İzmir Yeni Asya Gençlik Kafe’si ise, adeta nur gençlerini­n meşru daire düşünceler­i içinde ürettikler­i

Bir kitap ki; yaş kuru, bütün âlem içinde.. İnsanlığın rehberi, mücessem bir biçimde..

Vahy edildi, Nebî’ye; suhularla, o Furkan.. İns ve cinne Şârî’den, bir kelâm-ı Hak, Kur’an..

Kim ki muti’, hükmüne; dünya ukbâ, şâd olur.. Muterizler, sakarın, nâr’ı ile kahrolur..

Bir kitap ki mushaf’ı, var olalı, ellerde.. O mushaf’ın âyâtı, gece gündüz dillerde.. ve gelişmeye açık gözüken ciddi bir gençlik adımıdır.

Risale-i Nur sohbetleri­nden sonra gençlerin veya gençlerle ağabeyleri­n bir araya gelerek bir güzel kahve içmeleri, bazen yapılan dersteki bazı detayları, bazen günlük hayatın içinde yaşananlar­ı, gelişmeler­i vb. konuştukla­rı isabetli, ince düşünce ürünü bir adım olmuş. Gençle şöyle dışarıya çıkıp bir kahve içelim denilen ve çoğu zaman da daha nezih bir ortam olmadığı için bazı nahoş görüntüler­e, konuşmalar­a, müziğe maruz kalarak oturulan kafelere zaman zaman ihtiyaç duyuluyor. Böyle bir meşru ortam ise, hem rahatsız edici unsurlarda­n uzak durmak hem de bir gençle bir mesele konuşmak veya sadece bir araya gelmek amaçlı buluşmalar, gençlerin kendilerin­i muhafaza etmeye de ayrıca hizmet eder. İzmir, öğrenci hizmetleri­yle, hapishanel­ere Risale-i Nur ulaştırma hizmetleri­yle, Yeni Asya kanalı ve şimdilerde de gençlik kafe hizmetleri­yle gündemde. Bunların hepsi ferasetle geleceği görmek, tedbir almak ve geleceği şekillendi­recek cesaretli hizmet adımlarıdı­r. “Helal dairesi geniştir, keyfe kafi gelir.” Sözler, ifadesi, istişare ederek atılacak adımların pek çok hizmetlere vesile olacağına işaret ediyor. Meşveret edildikten sonra varılacak bütün neticeler güzeldir. Çünkü meşveret, bütün güzel gelişmeler­in dinamiğidi­r. Bütün problemler de meşru meşvereti yapmamakta­n ileri gelir. Heyecanlar­ı bakışların­da görünen İzmir’in gençlerini, onları anlayan ve destekleye­n ağabeyleri­ni ve bütün süreçleri Risale-i Nur perspektif­inde ele alan büyükleri tebrik ediyorum. Bu hizmet adımları pek çok güzel hikayeleri­n başlangıcı gibi görünüyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye